Reisu-l-ulema posjetio Muftiluk zenički

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini mr. Husein ef. Kavazović boravio je u zvaničnoj posjeti Muftiluku zeničkom.

Tom prilikom, reisu-l-ulema je u pratnji muftije zeničkog mr. Ejub ef. Dautovića, rukovodioca Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ u BiH Hamed ef. Efendića i šefa protokola Nihada Halilovića posjetio Medžlis Islamske zajednice Žepče, gdje se susreo sa glavnim imamom Izet ef. Efendićem i predsjednikom Izvršnog odbora gosp. Arminom Bećom.

Na sastanku u Medžlisu IZ Žepče reisu-l-ulema je upoznat sa stanjem vjerskog života na području ovoga Medžlisa, sa najznačajnijim projektima koji se trenutno realiziraju, te posebno o realizaciji projekta sanacije šteta nastalih prilikom prošlogodišnjih poplava i klizišta.

ČITAJ JOŠ:  Cijene nafte na svjetskim tržištima pale oko pet posto

Nakon sastanka u Medžlisu, reisu-l-ulema je posjetio Općinu Žepče, gdje se susreo sa načelnikom gosp. Matom Zovkom.

Susret sa načelnikom Općine Žepče bio je prilika da se razgovara o aktualnoj situaciji u Općini Žepče, te da se izrazi zadovoljstvo i zahvalnost na kooperativnosti i pomoći Medžlisu u projektima povratka, obnove, rekonstrukcije i izgradnje infrastrukture.

Sadržajan protokol posjete Muftiluku zeničkom nastavljen je posjetom Željeznom Polju, gdje je reisu-l-ulema prisustvovao svečanosti povodom puštanja u pogon hladnjače kompanije ”Natural Food” d.o.o. Sarajevo.

ČITAJ JOŠ:  Bh. građevinari najviše zaposleni u Crnoj Gori i Sloveniji

U svom obraćanju reisu-l-ulema je istakao da poseban značaj ovog poslovnog poduhvata predstavlja činjenica da će pomoći u zapošljavanju i opstanku mladih na ovim prostorima, te da je realiziran u regiji kojoj je neophodan oporavak od vremenskih nepogoda, koje su prošle godine posebno teško pogodile upravo ovaj kraj.

Prisutnima su se obratili i gosp. Anton Lovrić, predstavnik kompanije ”Natural Food”, gosp. Miralem Galijašević, premijer ZE-DO kantona i gosp. Mato Zovko, načelnik Općine Žepče.

Nakon svečanosti u Željeznom Polju, reisu-l-ulema je posjetio Šehidsko mezarje ”Gornja Mahala” u Žepču, a nakon podne-namaza u Ferhat-pašinoj džamiji organiziran je susret sa porodicama koje su nakon prošlogodišnjih poplava i klizišta stambeno zbrinute uz pomoć sredstava koje je donirala Islamska zajednica, u iznosu od preko 700.000,00 KM. Svim porodicama dodijeljen je vaučer u vrijednosti od 500,00 KM.

ČITAJ JOŠ:  SIROMAŠNI, ALI ZALJUBLJENI: Supružnici čiji brak traje skoro osam decenija

Reisu-l-ulema je posjetio i kuće koje su izgrađene navedenim sredstvima, a u koje su smještene porodice Muhidina Čolića, Ramke Čolić, Latifa Čolića.

Zvanična posjeta reisu-l-uleme Muftiluku zeničkom završena je susretom sa privrednicima Općine Žepče i posjetom porodici Fejze ef. Efendića.

– See more at: http://bhindex.info/reisu-l-ulema-posjetio-muftiluk-zenicki/#sthash.vXqZNhIl.dpuf

GODISNJICA
MARKETING