Portal 072info

Reisu-l-ulema posjetio Muftiluk zenički

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini mr. Husein ef. Kavazović boravio je u zvaničnoj posjeti Muftiluku zeničkom.

Tom prilikom, reisu-l-ulema je u pratnji muftije zeničkog mr. Ejub ef. Dautovića, rukovodioca Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ u BiH Hamed ef. Efendića i šefa protokola Nihada Halilovića posjetio Medžlis Islamske zajednice Žepče, gdje se susreo sa glavnim imamom Izet ef. Efendićem i predsjednikom Izvršnog odbora gosp. Arminom Bećom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na sastanku u Medžlisu IZ Žepče reisu-l-ulema je upoznat sa stanjem vjerskog života na području ovoga Medžlisa, sa najznačajnijim projektima koji se trenutno realiziraju, te posebno o realizaciji projekta sanacije šteta nastalih prilikom prošlogodišnjih poplava i klizišta.

Nakon sastanka u Medžlisu, reisu-l-ulema je posjetio Općinu Žepče, gdje se susreo sa načelnikom gosp. Matom Zovkom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Susret sa načelnikom Općine Žepče bio je prilika da se razgovara o aktualnoj situaciji u Općini Žepče, te da se izrazi zadovoljstvo i zahvalnost na kooperativnosti i pomoći Medžlisu u projektima povratka, obnove, rekonstrukcije i izgradnje infrastrukture.

Sadržajan protokol posjete Muftiluku zeničkom nastavljen je posjetom Željeznom Polju, gdje je reisu-l-ulema prisustvovao svečanosti povodom puštanja u pogon hladnjače kompanije ”Natural Food” d.o.o. Sarajevo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U svom obraćanju reisu-l-ulema je istakao da poseban značaj ovog poslovnog poduhvata predstavlja činjenica da će pomoći u zapošljavanju i opstanku mladih na ovim prostorima, te da je realiziran u regiji kojoj je neophodan oporavak od vremenskih nepogoda, koje su prošle godine posebno teško pogodile upravo ovaj kraj.

Prisutnima su se obratili i gosp. Anton Lovrić, predstavnik kompanije ”Natural Food”, gosp. Miralem Galijašević, premijer ZE-DO kantona i gosp. Mato Zovko, načelnik Općine Žepče.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon svečanosti u Željeznom Polju, reisu-l-ulema je posjetio Šehidsko mezarje ”Gornja Mahala” u Žepču, a nakon podne-namaza u Ferhat-pašinoj džamiji organiziran je susret sa porodicama koje su nakon prošlogodišnjih poplava i klizišta stambeno zbrinute uz pomoć sredstava koje je donirala Islamska zajednica, u iznosu od preko 700.000,00 KM. Svim porodicama dodijeljen je vaučer u vrijednosti od 500,00 KM.

Reisu-l-ulema je posjetio i kuće koje su izgrađene navedenim sredstvima, a u koje su smještene porodice Muhidina Čolića, Ramke Čolić, Latifa Čolića.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zvanična posjeta reisu-l-uleme Muftiluku zeničkom završena je susretom sa privrednicima Općine Žepče i posjetom porodici Fejze ef. Efendića.

– See more at: http://bhindex.info/reisu-l-ulema-posjetio-muftiluk-zenicki/#sthash.vXqZNhIl.dpuf

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME