REKONSTRUKCIJA STADIONA KASNI: NK Vitez nastavlja igrati u Zenici

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

IMG_8910_1200x800_800x533

Nakon što je prošle sezone NK Vitez izborio plasman u elitno društvo nogometa Bosne i Hercegovine, slavlje je pokvarila činjenica da se utakmice neće moći igrati na stadionu u Vitezu.

Već tada navijači Viteza ali i ostali ljubitelji nogometa u ovom gradu izvršili su pritisak na Općinu Vitez i  privrednike da ulože novac u rekonstrukciju.

Rekonstrukcija je tek krenula sredinom septembra prošle godine. Za izvođača radova izabrana je firma Ganik doo iz Viteza i ”Arel” doo iz Zenice.

Prva faza, koja sadrži zemljane radove je završena u roku i tada je izgledalo da će Vitežani svoje ljubimce ipak gledati sa tribina novoizgrađenog stadiona.

Ali, sam početak druge faze je kasnio, a kao krajnji rok je određen 16.01. ove godine. U ovoj fazi je predviđeno da se urade svi betonski, armirani te zidarski radovi i gromobranska instalacija. Naime, dovršena je istočna tribina stadiona, a rekonstrukcija zapadne tribine započela je tek prije par dana.

Nažalost su zbog tih kašnjenja, čelni ljudi NK Vitez bili primorani ponovo ”iznajmiti” stadion Kamberovića polje u Zenici, te plaćati velike svote novca zbog neozbiljnog shvatanja situacije i posla od strane Općine i firme koja je dobila ovaj posao.

Na samom potpisivanju ugovora Općine Vitez i firme Ganik doo iz Viteza naglašeno je da ukoliko dođe do kašnjenja sa rekonstrukcijom, firma koja je dobila posao će snositi nastale troškove.

Da li će se to zaista i dogoditi ostaje nam da vidimo.

[flagallery gid=164]

U trećoj fazi  je predviđena rekonstrukcija svlačionica, te nakon toga posljedna faza u kojoj će se stadion dodatno “ušminkati”, te postaviti ograde, stolice…

Za sada Kamberovića polje ostaje dom NK Vitez…