Portal 072info

Rekord u Bijeljini kakav ne pamte ni stariji matičari: Brak trajao samo 12 dana

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Neki od njih sudbonosno “Da” shvate olako, te požele ubrzo nakon vjenčanja i da se razvedu, tako su u matičnoj službi potvrdili da je najkraći brak u Semberiji trajao samo 12 dana

Da brak za mnoge parove u Republici Srpskoj više nije trajna institucija, najbolje potvrđuje podatak da je povećan broj razvoda, pogotovo među mlađim supružnicima.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

U Bijeljini je 2015. godine bilo 110 zahtjeva za razvod braka, odnosno pokušaja mirenja, podaci su Centra za socijalni rad, dok se u prošloj godini 732 para vjenčalo, piše InfoBijeljina.com. Neki od njih sudbonosno “Da” shvate olako, te požele ubrzo nakon vjenčanja i da se razvedu, tako su u matičnoj službi potvrdili da je najkraći brak u Semberiji trajao samo 12 dana.

“U pitanju su rekorderi po trajanju braka, koji je bio sklopljen u februaru prošle godine. Ovaj bračni par nije bio pretjerano mlad, organizovana je velika svadba i sve je ukazivalo na to da se brak sklapa u cilju zajedničkog života, koji je nakon samo 12 dana od vjenčanja i okončan razvodom, iz samo njima znanih razloga”, kaže šef gradskog Odsjeka za matične poslove Dragana Ljubojević.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Ona dodaje da je to jedinstven slučaj koji ni stariji matičari ne pamte u posljednjih deset godina u Bijeljini. Također, imamo i primjer da se jedan mladi bračni par, poslije zabavljanja u trajanju od 12 godina, odlučio na razvod poslije samo tri mjeseca braka. Kažu, tad su shvatili da nisu jedno za drugo!? Žene češće podnose zahtjeve za razvod braka, ali i zahtjeve za mirenje.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6