AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava

Sun Mingming (33) i njegova supruga Xu Yan (29) zajedno su visoki 423,47 centimetara i ušli su u Guinnessovu knjigu rekorda kao najviši par na svijetu. Sun je visok 236,17 centimetara, a njegova supruga 187,3 centimetara.

Par se vjenčao u avgustu 2013. godine, a u svojoj su zemlji sportske zvijezde. On igra košarku, a ona rukomet.

– Kao dijete nisam bio jako visok, a onda odjednom sam počeo rasti i nisam prestajao. Živio sam u vrlo siromašnom selu, ali zbog svoje visine postao sam košarkaška zvijezda – kaže Sun koji sa suprugom živi u Pekingu.

Upoznali su se 2009. godine na nacionalnim sportskim igrama i zaljubili se.

– Bili smo u restoranu i “zapela” mi je za oko. Počeli smo razgovarati – kaže Sun, a njegova supruga dodaje da ga je primijetila jer je visok.

20150910211202000000-510x720

– Svakodnevni zadaci kao što je putovanje automobilom, avionom ili ulazak u sobu, su nam problem, ali smo se naučili na njih. Biti visok ima dosta svojih mana, ali je prednost da smo se mi našli – kaže par. Kažu i kako nemaju posebnu formulu za sretan brak.

– Niko nije savršen i zbog toga se trebamo svaki dan podupirati jedna drugoga – kažu. Još nemaju djece, ali se nadaju da će jednog dana djeci moći pokazivati fotografije iz knjige rekorda.

Supružnici su ušli u Guinnessovu knjigu rekorda za 2016. godinu koja je objavljena u četvrtak. Par je za 15-ak centimetra viši od para Wayne i Laurie Hallguist iz Kalifornije.

bh-index.com