Remontovana Visoka peć garant bolje budućnosti Zenice

Danas je svečan dan za kompaniju ArcelorMittal Zenica i Grad Zenicu. Nakon višemjesečnih radova, u okviru programa “Budućnost počinje ovdje” ozvaničen je početak rada remontovane Visoke peći, koja predstavlja srce integralne proizvodnje čelika u našem gradu.

Vrijednost projekta je preko 50 miliona KM, a u njegovoj realizaciji učestvovalo je više od hiljadu radnika iz 12 evropskih država.

“Moje zadovoljstvo je veliko jer se radi o kapitalnom projektu koji znači budućnost proizvodnje čelika u Zenici. Ovo je pozitivan primjer u našoj Zenici jer građanima pruža mogućnost da ostvare pravo na posao, što je prioritet u radu Gradske uprave na čijem sam čelu. ArcelorMittal Zenica čijoj upravi i radnicima čestitam još jedan poslovni uspjeh, ovim je projektom potvrdio opredijeljenost da nastavlja proizvodnju čelika u Zenici što daje sigurnost svim našim građanima. Uskoro ćemo zajedno sa ArcelorMittalom krenuti u realizaciju 100 miliona KM vrijednog projekta novih kotlovskih postrojenja koja će dogoročno i na ekološki prihvatljiv način riješiti problem grijanja u našoj Zenici”, kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Gradska uprava i gradonačelnik Zenice ovu priliku koriste da se zahvale menadžmentu ArcelorMittal Zenica na podršci nevladinom sektoru u našem gradu, kao i odluci da svečani čin puštanja u rad remontovane Visoke peći iskoristi za stipendiranje studenata i srednjoškolaca, te donacije javnim ustanovama “Dom za stara lica” i “Dom – porodica” Zenica.

 

Prethodni članakDo sada prijavljeno oko 10.000 glasača iz dijaspore
Sljedeći članakZeničani slažu ekipu za Premijer ligu: 23 igrača i 8 članova stručnog štaba otputovali za Tursku