1E7AC7F7 2173 4E7F 9963 78522E35962C
AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti
NER FIT

Nakon diskusija zastupnika u Skupštini ZDK i to Sanje Renić, Mladena Simića i Maide Tanović, Skupština nije usvojila Izvještaj o radu Vlade Zeničko-dobojskog kantona za 2020. godinu!

FIXGEHALT

Tragom ove informacije kontaktirali smo zastupnicu Sanju Renić, koja je poručila da su diskusije bile konstruktivne stoga i ne čudi da je izvještaj pao.

-Naveli smo sve manjkavosti Vlade ZDK i njenoga rada u protekloj godini. Kako je poznato, lično sam tužila Vladu ZDK i Tužilaštvo ZDK je pokrenulo postupak. Drago mi je da su pojedini zastupnici, a očigledno i nakon odluke američke vlasti da nas stave na “crnu listu”, konačno glasali po svom nahođenju. 

Dakle, sve što se dešavalo u proteklom periodu, a bilo je mnogo toga, rezultiralo je preispitivanjem kod nekih zastupnika. Tu, prevashodno, mislim na Demokratsku frontu i zahvalna sam njihovim zastupnicima što su skupili snagu i glasali savjesno – kaže Renić.

LIDER

Govoreći o većini koju čine SDA, NES (A-SDA), HDZ, SBIH i “samostalni zastupnik” Omer Škaljo, Renić smatra da je ona sve samo ne stabilna.

-Ne mislim da je većina stabilna. Nisu imali dovoljno ruku da izglasaju pauzu. Nažalost, posljedice nerada Vlade ZDK osjete svi građani našeg Kantona, a rezultat toga je, između ostalog, i to da djeca u ZDK imaju najlošije rezultate na takmičenjima – ističe Renić.

Na kraju razgovora napominje kako, ipak,  vjeruje da bolji dani i vremena dolaze za građane ZDK.