Portal 072info

RENOVIRAN TEREN ZA ULIČNI BASKET MOKUŠNICE: Turnir koji zrači kvalitetom na programu za vikend

Bliži se 24. juli kada će Zenica i zeničko naselje Mokušnice biti sportski centar dešavanja, budući da se i ove godine organizuje respektabilni košarkaški događaj „Ulični basket – Mokušnice 2015“.

Tako organizatori, Udruženje za sport i kulturu ZOP, ovih dana vrše i najsitnije pripreme oko predstojećeg događaja za kojim vlada ogromno interesovanje kako učesnika tako i zeničke javnosti koja će tri dana provesti na Mokušnicama uživajući u pravoj sportskoj poslastici.

Da je riječ o događaju na zavidnom nivou pokazatelj je i renovirani teren na kojem će se igrati basket po pravilima FIBA-e gdje će svoje učešće zauzeti 24 ekipe, šest grupa, a sve to na jednom terenu sa jednim pobjednikom.

Kako je istakao projekt menadžer, Adi Mujkanović, renoviranje terena predstavlja kvalitetan ambijent za takmičare, međutim osim toga željeli su Mokušnicama obezbijediti kvalitetan teren za bavljenje sportom i nadaju se kako će njihov potez biti inspiracija i drugim naseljima kako Zenice tako i drugih bh. gradova.

Uvjereni smo kako će brojni Zeničani ali i posjetioci iz drugih bosanskohercegovačkih gradova biti dio ovog nesvakidašnjeg spektakla.

[Galleries 599 not found]

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box