Portal 072info

Renoviranje i rekonstrukcija Bosanskog narodnog pozorišta Zenica

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iz gradskog budžeta Grada Zenice izdvojeno je 80.000 KM za realizaciju projekta rekonstrukcije i sanacije Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Do sada su uspješno završeni radovi na sanaciji fasade, započela je rekonstrukcija staklenih fasadnih ploha na prostoru gornjeg foajea, a po završetku ovih radova trebalo bi se urgentno pristupiti i sanaciji krovne hidroizolacije.

Iz Gradske uprave Zenice saopšteno je da će radovi na sanaciji fasade i rekonstrukciji staklenih ploha biti završeni do kraja jula ove godine, nakon čega slijedi sanacija ruševne i dotrajale krovne hidroizolacije. Govoreći o rekonstrukciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović najavio je i druge projekte.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Bosansko narodno pozorište jedan je od sinonima našeg grada, kuća i kolektiv na koje svi zajedno trebamo biti ponosni. Kao i mnoge stvari u Zenici, objekat BNP Zenica bio je zapušten i u saradnji sa menadžmentom ovog javnog preduzeća odlučili smo se krenuti u njegovo uređenje. Uskoro će Trg BiH imati novi izgled obzirom da se renovira i Gradska kafana, a ja vjerujem da nećemo dugo čekati na realizaciju ideje o izgradnji Gradske vijećnice sa podzemnim garažama čime ćemo strogom centru Zenice dati izgled po uzoru na evropske metropole.

Fuad Kasumović, 17.07.2018.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako bi provjerio kako teče dinamika radova, Istinomjer je kontaktirao Bosansko narodno pozorište Zenica i dobio slijedeći odgovor:

Do sada je završena fasada i postavljene su staklene plohe. Ostalo je još da se sanira i krov zgrade BNP-a.”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Odnosi sa javnošću BNP-a, 22.08.2018.

Osim toga, početkom augusta započela je i obnova Gradske kafane u Zenici, što je još jedan od projekata koje je najavio gradonačelnik Fuad Kasumović.

Ponosni smo što smo omogućili da građani Zenice dobiju reprezentativan objekt koji više od decenije nema svoju namjenu i davao je ružnu sliku u centru grada. Procedura izbora zakupca trajala je dugo, jer u ovom gradu nažalost nisu postojali projekti za mnoge važne stvari. Od dolaska na mjesto gradonačelnika nastojao sam da vratimo Gradskoj kafani stari sjaj i sretan sam što je investitor iz Zenice i što nam je dao čvrste garancije da će radovi biti izvedeni po najvišim standardima i u dogovorenom roku”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Fuad Kasumović, 05.08.2018.

Radovi bi trebali biti gotovi do kraja ove godine.

Istinomjer će i dalje pratiti dinamiku radova na rekonstrukciji pozorišta, kao i da li će uskoro biti realizovani i drugi najavljeni projekti poput uređenja trga kao i izgradnja Gradske vijećnice sa podzemnim garažama. Do tada će gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović dobiti ocjenu “radi se na tome”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

(Istinomjer.ba)

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME