Reper koji je sarađivao s brojnim zvijezdama preminuo u 52. godini kao beskućnik

3b9981d970f95f5afd74ae5eefb21a11
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Robert Ross ili Black Rob i jedan od članova Bad Boy ekipe preminuo je u 52. godini.

Vijest o njegovoj smrti potvrdio je muzičar Mark Curry, koji je objavio emotivan video na svom Instagramu.

– Rob je preminuo prije otprilike sat vremena. Ne znam odakle početi, ali zahvaljujem svima na donacijama. Izgubili smo puno legendi i ne možemo si više to priuštiti – kazao je Curry dok su mu se suze slijevale niz lice.

Curry je prošle sedmice pokrenuo apel na GoFundMe kako bi pomogao Black Robu da pronađe dom, plati bolničke račune i da pronađe stabilnost tokom teških vremena u kojima se našao.

Apel je pokrenut nakon što se hip-hop zajednica zabrinula za Roba, koji se javio iz bolničkog kreveta dok se opraštao od repera DMX-a, a koji je preminuo od posljedica predoziranja.

– Borim se s ovim već pet godina. Četiri moždana udara. Ne znam šta da vam kažem. Ovo s*anje nije normalno i ovo je s*anje teško. Nemam gdje živjeti, ja i moj frend pokušavamo nešto srediti za stan. Kažem ti, ovo je čudno. Ne znam šta ljudi žele i šta će reći. Treba mi odmor, čovječe. Stvarno, treba mi odmor. Bol me ubija. Ne želim više pričati o tome – kazao je Black Rob prije samo nekoliko dana.

Najpoznatiji je po solo album “Life Story” koji je izbacio 1999. godine i na kojem je imao gomilu slavnih gostiju (Cee-Lo, Puff Daddy, Mase, The LOX, Lil Kim, Jennifer Lopez), ali i najveći hit Whoa!