Reper Will.i.am dizajnirao high-tech masku: Susret mode, pandemije i tehnologije

Frontmen grupe Black Eyed Peas Will.i.am je predstavio saradnju s američkom kompanijom Honeywell, koja je rezultirala specijalno dizajniranom high-tech zaštitnom maskom naziva “Xupermask”.

Reper i poduzetnik u utorak je objavio da se udružio s Honeywellom kako bi predstavio dvije verzije visokotehnološke maske za lice, koja obuhvata zaštitu, dizajn i upotrebljivost u jedan proizvod.

“Živimo u naučnofantastičnom vremenu”, rekao je Will.i.am te istakao kako je “želio napraviti masku koja odgovara eri u kojoj se trenutno nalazimo”.

“Xupermask” je podesiva maska ​​za lice, napravljena od medicinskog silikona koji je prihvatljiv za kožu, a sadrži tri brzine ventilatora i Honeywell sistem za filtriranje čestica (HEPA). Pored zaštitnih karakteristika, uključuje audio i mikrofonske mogućnosti, bluetooth i LED dnevna svjetla.

Maska također ima za cilj olakšati disanje, što je pojasnio izvršni direktor Honeywella John Waldron: “Ova posebna maska ima jedinstveni patentirani dizajn filtera, na šta smo veoma ponosni, što donosi vrhunsku filtraciju bez žrtvovanja upotrebljivosti ili mode. Mislim da smo pokušali spojiti najbolje od oba svijeta”.

Ovaj “modni” dodatak će biti dostupan na web stranici Xupermask u SAD-u, Kanadi, Velikoj Britaniji i Evropskoj uniji od 8. aprila po cijeni od 299 dolara.

IZVORKlix.ba
Prethodni članakDr. Khudeir pojasnio: Kako neko može postati “asimptomatski kliconoša”
Sljedeći članakKako je firma iz Srbije besplatno servisirala “Malina respiratore”, pa nestala