Reprezentacija BiH ima novu “jedinicu”, Barbarez govorio i o Pjaniću i Šehiću: Njihove objave na mrežama su rekle mnogo

Reprezentacija BiH ima novu “jedinicu”, Barbarez govorio i o Pjaniću i Šehiću: Njihove objave na mrežama su rekle mnogo

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez objavio je jučer spisak igrača na koje računa za predstojeće izazove “Zmajeva”.

Naša selekcija će u razmaku od šest dana gostovati Engleskoj (3. juni) i Italiji (9. juni). Na spisku se našlo nekoliko novih imena – Osman Hadžikić, Nikola Katić, Stjepan Radeljić, Dženis Burnić, Armin Gigović i David Vuković, a u timu su ponovo povratnik Ermin Bičakčić i Tarik Muharemović.

Za razliku od svojih prethodnika Barbarez neće moći računati na Miralema Pjanića i Ibrahima Šehića, koji su se nedavno oprostili od državnog dresa.

Konkretni razgovori

– Direktor (op.a. Emir Spahić) i ja smo pričali sa njima. Same njihove objave na društvenim mrežama govore koliko su ti razgovori bili konkretni i korektni s naše strane, te kako su oni prihvatili tu odluku, jer je sve bilo kroz razgovor.

Isto kao što smo razgovarali s Edinom kada smo bili u Istanbulu. Sve stvari se vode da je fokus samo reprezentacija i država, ništa drugo – rekao je Barbarez.

Naglasio je kako je situacija s golmanima nešto drugačija, te da se nada da je BiH dobila novu “jedinicu” za nekoliko narednih godina.

– Mi zaista planiramo priču koja treba da traje tri – četiri godine. Nama su fokus kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Ove kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo su teške jer jedno ide direktno, a drugo u baraž.

On mi je “pred nosom”

Naravno, da se ne predajemo, bilo bi suludo, ali smo htjeli imati golmana na kojeg ćemo računati tri-četiri godine.

Vasilj: Prvi golman reprezentacije - Avaz

Vasilj: Prvi golman reprezentacije. N/FSBiH

Ja Nikolu imam “pred nosom” u Hamburgu i stvarno sam oduševljen tim momkom. 

Čekao je svoju šansu i dobio je, i on će biti naš broj 1. Ubijeđeni smo da ima taj kvalitet – poručio je Barbarez.

Inače, Nikola Vasilj je do sada sakupio osam nastupa za reprezentaciju BiH. On je član Sent Paulija koji je nedavno osigurao promociju u Bundesligu. Na deset utakmica je sačuvao svoju mrežu netaknutom.

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica