Reprezentacija Holandije na pripremama u Zenici

Reprezentacija Holandije u sjedećoj odbojci u narednih sedam dana obavit će pripreme u Zenici, a domaćin im je Klub sjedeće odbojke “Čelik 07”. 

Prema riječima predsjednika kluba Mehmeda Karića, reprezentacija Holandije odigrat će jedanaest utakmica sa klubovima iz Bosne i Hercegovine. 

– Imamo višegodišnju saradnju sa prijateljima iz Holandije, posebno sa njihovim najboljim klubom Vooller, a ove godine oni su planirali da dva okupljanja najboljih igrača realiziraju u našoj zemlji. Obzirom da mi u Zenici imamo sjajne uslove za rad svih sportova i zbog našeg prijateljstva oni su se opredijelili da pripreme obave u saradnji sa našim klubom –  rekao je za Fenu Mehmed Karić.

Tokom boravka u Bosni i Hercegovini reprezentacija Holandije u sjedećoj odbojci igrati će sa ekipama Fantomi Sarajevo, Brčko, Lukavac, Zenica, Sloga Gornji Vakuf, domaćinom Čelikom 07 i reprezentacijom grada Zenice. 

Veći broj igrača reprezentacije Holandije je i prošle godine posjetio Bosnu i Hercegovinu, kada su kao humanitarci donijeli pomoć za građane koji su bili ugroženi nakon majskih poplava. 

Fena