Portal 072info

Reprogram Čelika s Poreznom upravom FBiH upitan?

Danas je na stadionu Bilino polje održan sastanak kojem su prisustvovali generalni direktor Čelika, Ismet Đugum i predstavnice Gradske uprave Grada Zenica, v.d. pomoćnik Gradonačelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvenu djelatnost Sumea Mujkanović i v.d. pomoćnik Gradonačelnika za privredu i finansije Fatima Vojvodić. Tema sastanka je bila realizacija uplaćivanja mjesečnih rata za reprogram duga prema PU FBiH od strane Gradske uprave Grada Zenica, i šta to znači za budući rad ovog kluba.

– Ono sa čime javnost treba da bude upoznata jeste činjenica da, ako Grad Zenica uplati dvije rate za reprogram duga, za koliko trenutno ima finansijskih sredstava, ostali sportski klubovi će ostati uskraćeni za sredstva iz budžeta Grada, a koja su im potrebna za normalno funkcionisanje – rekli su predstavnici gradskih vlasti.

Stav NK Čelik je da ne žele da budu taoci politike u Zenici, kao što je to bilo do sada, te da drugi sportski kolektivi ispaštaju zbog toga.

– Molimo javnost da ukaže na bitnost ovog problema za kompletan sport u Zenici, a vijećnike Gradskog vijeća Grada Zenica da što prije pristupe rješavanju istog jer je naša borba za reprogram bila dugotrajna i ne želimo odustati od iste. Sa druge strane to je potrebno kako bi sport u našem gradu konačno počeo funkcionisati onako kako zaslužuje – kažu iz Čelika.

Na treningu prvotimaca koji je održa na stadionu Kamberovića polje se pojavio prošlogodišnji prvotimac Marin Jurina, koji je u proteklih par mjeseci povezivan s belgijskim klubom Westerlo. U narednih par dana bi se trebalo znati hoće li ovaj veznjak ostati u „Crno-crvenom“ dresu ili će zaigrati za belgijskog drugoligaša.

Avaz.ba

Podijelite članak