Portal 072info

Republika Srpska:U poljoprivredu uloženo 580.000 KM

 poljoprivreda

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske je u protekle tri godine raznim subvencijama u poljoprivredu opštine Petrovo plasiralo 580.000 KM, izjavio je danas pomoćnik resornog ministra Boris Pašalić.

Pašalić, koji je ekspert u resoru za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi, ocijenio je nakon sastanka sa rukovodstvom opštine Petrovo i Zemljoradničke zadruge “Jedinstvo-Ozren” da u opštini Petrovo postoje dobri potencijali za proizvodnju mlijeka.

Pašalić je istakao da je veoma dobro što i lokalna zajednica daje premiju za proizvodnju mlijeka, naglasivši da je 120 hektara zadružnog zemljišta velika prednost koju treba iskoristiti.

On je poručio da će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske pružiti svu neophodnu pomoć, posebno kroz podsticaje u nabavci mehanizacije, organizaciju otkupa mlijeka i proizvodnju povrća.

Drena Đukić iz resora zadrugarstva i savjetodavstva u resornom ministarstvu ocijenila je da je većina zadruga u Srpskoj u problemima, te da zadruga u Petrovu ima potencijale da zauzme mjesto u proizvodnji hrane kao što ga je nekada imala.

Ona je rekla da zadruga ima realne planove i da će Ministarstvo u skladu sa raspoloživim sredstvima i planovima zadruge pomoći u njenom razvoju.

Zemljoradnička zadruga “Jedinstvo Ozren” iz Petrova organizovala je danas akciju “Svi u polje” u kojoj su poljoprivrednici sa 23 mašine bili angažovani na popravljanju puteva u Sprečanskom Polju, krčenju rastinja i uređivanju sjetvenih površina.

Podijelite članak