Restoran u kojem gosti sami sebi pecaju večeru

Screenshot 4 37
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Restorani lanca „Zauo“, što u prevodu znači „sjedi i pecaj“, mogu se naći širom Japana. U ovim restoranima gosti sami sebi pecaju večeru.

Uhvatite hranu, recite kako želite da bude pripremljena, a zatim jedite. Ovako bi se ukratko mogao opisati koncept potpuno jedinstvenog japanskog restorana „Zauo“.

Kada uđete unutra, prvo što ćete primijetiti, pored ogromnog prostora za sjedenje u obliku čamca, jeste džinovski rezervoar nasred restorana. Unutra će biti najmanje deset vrsta riba, spremnih za ulov.  Tu počinje zabava. Restoran nautičke tematike nudi štapove za pecanje i mreže za sve goste kako bi ulovili svoju večeru, prenosi ddl.rs.

Svakom gostu se dodjeljuje pomoćnik, posebno nazvan „pratilac ribolova“. On će provesti sve kroz svoje ribolovno iskustvo: pričvrstiće mamac na svaki štap i pružiti smjernice kada se udica zabaci u vodu.

Osoblje pomaže u identifikaciji različitih riba u svakom rezervoaru, budući da svaki sadrži različite vrste ribe, kako bi se osiguralo da gost ulovi ribu koju je želio. Konobari bodre ljude dok pecaju, bez obzira koliko to trajalo.

U „Zauu“ postoji stroga politika zabrane hvatanja i puštanja, što znači da gosti moraju pojesti ono što upecaju. Kada uspijete da ulovite ribu, kuvari će pripremiti obrok po vašoj želji.

Ulov je uzbudljiv čin za sve goste, kaže portparol restorana, i dodaje da svaki put kada neko ulovi ribu, zaposleni su dužni da navijaju, pjevaju i udaraju u bubanj.

Jedna stvar je sigurna, riba na tanjiru gosta uvijek je svježa.