Restorani nude popuste vakcinisanima: Prva doza 10 posto, druga doza 20 posto popusta

5 390

Tri restorana u Dubaiju nude popuste gostima vakcinisanim protiv koronavirusa, objavljeno je na društvenim mrežama. 

Ta vijest objavljena je u trenutku kada emirat usporava vakcinaciju zbog kašnjenja u isporukama vakcine kompanija „Pfizer“ i „Biontec“. Restorani, hoteli i prodavnice su otvoreni u Dubaiju, koji je ponovo otvorio granice za turiste kako bi oživio ovaj važan sektor za ekonomiju.

– Prva doza: 10 posto popusta. Druga doza: 20 posto popusta – objavila su ta tri restorana na Facebooku i Instagramu, precizirajući da će za to biti potreban “dokaz” poput ljekarske potvrde.

Dubai, jedan od sedam emirata koji čine Ujedinjeni Arapski Emirati, sredinom decembra pokrenuo je kampanju vakcinacije nakon što su odobrene kineska vakcina „Sinofarma“ i američko-njemačka „Pfizer“ i „Bionteca“.

Zdravstvene vlasti su, međutim, za vikend najavile usporavanje vakcinacije „Pfizerovom“ vakcinom zbog kašnjenja u isporuci. U tom kontekstu, vlada je odlučila da ograniči određene aktivnosti i da pojača mjere fizičkog distanciranja. Vlasti su pozvale stanovnike da putem mobilne aplikacije prijave kršenja tih mjera.

Prema zvaničnim podacima, više od dva miliona ljudi je primilo vakcinu od ukupno 10 miliona stanovnika. U Emiratima je registrovano više od 280.000 zaraženih koronavirusom, a gotovo 800 osoba je umrlo.

Avaz

Prethodni članakNaučnici upozoravaju: Led se topi rekordnom brzinom
Sljedeći članakRadončić: Očekujem okupljanje cijele opozicije i promjenu vlasti 2022. godine