RETROMANIJA: Sve spremno za najveću igranku na Balkanu

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U prostorijama Press centra Gradske arene u Zenici, danas je održana preskonferencija povodom obilježavanja tradicionalne manifestacije u sklopu Zeničkog proljeća, koja će ove godine obilježiti 50 godina rock’n’rolla u ovom gradu.

Tim povodom, prisutnima su se obratili Zijad Softić pomoćnik gradonačelnika grada Zenice, kao i jedan od organizatora događaja koji je pred nama: „Imamo jednu situaciju da promovišemo jedan od projekata zeničkog proljeća prije nego promovišemo samu manifestaciju Zeničko proljeće. U ponedjeljak će kako je već najavljeno biti obavljena preskonferencija u okviru programa cjelokupne manifestacije Zeničko proljeće. Retromanija, najveća svirka na Balkanu je jedan od najvećih muzičkih programa na u kojem očekujemo da se podsjetimo na muziku prethodnih 50 godina, a Zenica kao grad i mjesto bila je grad razvoja nastanka i dobre i kvalitetne muzike, te je ostavila tragove da se u ovih 50 godina osvrnemo te se prisjetimo šta se to najviše i najbolje sviralo u ovom vremenu. Ovaj program je u okviru Zeničkog proljeća i jedan od sigurno kvalitetnijih programa koje smo pripremili.“

Najstariji svirač koje će ove godine predstavljati 50 godina rocka jeste Nedžad Čamdžić koji će također za manje od 10 dana napraviti jednu lijepu retrospektivu rocka u Zenici. „Uvijek su postojala dva mjesta u našoj zemlji koja su bila najveća i najvažnija za koncerte ovog tipa. To su Koševo i Bilino Polje, ko to osvoji, osvojio je sve. Grad Zenica u proteklih 50 godina je imala nešto što se zvalo kritična masa muzičara i publike da bi se ova vrsta muzike mogla održati“, istakao je Čamdžić.

Važno je naglasiti da su organizatori pripremili i audio i video zapise ove velike godišnjice rock’n’rolla u Zenici, te će i mlađe generacije imati priliku pogledati za nekoliko godina kako smo mi obilježili ovaj veliki jubilej.

Povodom spektakla koji Zeničane očekuje 21. marta, prisutnima se obratio i Nisvet Abdulović kao izvršni producent koncerta: „Zenica kao grad i muzičari zaslužuju da dođu na jedno mjesto kao što je Arena. Uslovno rečeno to su prostoi na najvišem nivou gdje nastupaju najjači, najbolji i najkvalitetniji. U Zenici nikada nije prestala ta igranka, zato što Zeničani nisu zaboravili tu muziku, i taj muzički esnaf. Mi smo se odlučili na ovaj projekat jer regiji to fali. Zahvalio bi se publici, muzičarima i svima onima koji poštuju rad ovih ljudi“.

Ono što je istaknuto, jeste da će na ovom koncertu svirati sve grupe koje su obilježile 50 godina rocka u Zenici, pa će tako publika u zeničkoj Areni imati priliku slušati grupe od„Plamenih dječaka“, pa sve do grupe „Nemoguće vruće“. „Starije grupe vjerovatno neće moći biti u potpunom sastavu, obzirom da neki članovi tih grupa nisu više sa nama, ali smo za njih našli adekvatne i dobre zamjene. Važno je istaći da postoje dva tajna gosta, jedan od njih je Ze ze Top, a specijalni gost koncerta jeste grupa Teška industrija“ dodaje Čamdžić.

Jedini od učesnika su također i Saša Domuz, te mlada Aida Beganović, koji će također 21. marta biti dio ove velike priče u Zenici, te koji će biti dio velikog spektakla i kako su istakli raduju se i jedva čekaju da izađu na binu.

Manifestaciju će upotpuniti i hor Osnovne muzičke škole iz Zenice, koji će također izvesti nekoliko rock kompozicija, kao i himnu Zenice.

Ulaznice po cijeni od 10,00 KM moći ćete nabaviti u turističkim agencijama „Biss tours“, „Buena vista“, na platou ispred RK „Bosanka“, ali uskoro i u Shopping centru „Džananović“.

Vidimo se 21. marta 2015. godine s početkom od 19:30 u Gradskoj areni u Zenici na velikom rock spektaklu i obilježavanju 50 godina rock’n’rolla.

GODISNJICA
MARKETING