Portal 072info

Rezime godine u NS ZDK

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Novogodišnja press konferencija održana je u Nogometnom savezu ZDK. Domaćini su bili Safija Mahmić, generalni sekretar i Muhamed Begagić, predsjednik kantonalnog saveza. U 2014 godini Savez je vlastitim i sredstvima privrednika uspio renovirati prostorije čime su stvoreni uslovi za kvalitetniji rad.

Nogometni savez ZDK okuplja 33 kluba, koji se takmiče u premijer ligi, federalnoj, drugim i kantonalnoj ligi,pri čemu ukupno 36 ekipa učestvuje u omladinskim ligama. Ove godine u sistem takmičenja uključeni su i klubovi sa područja općine Visoko.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Poplave iz maja ove godine oštetile su infrastrukturu velikog broja klubova. Procjenjena je šteta na oko 406.000 KM. Kroz program pomoći Nogometnog saveza BiH putem UEFE i FIFE opredjeljeno je140.000 KM, dok je do sada od strane lokalne zajednice u obnovu uloženo oko 200.000 KM.

Najveću štetu od poplava pretrpio je nogometni klub Nemila u vrijednosti od oko 50.000 KM. Sredstva za sanaciju biće operativna nakon Nove godine. U 2015 godini u kantonalnom savezu planiraju više pažnje posvetiti radu sa omladinskim kategorijama kao i uključiti se u takmičenje pod nazivom Kup regija 2015 godine.  

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME