Ribery je sa 20 godina radio na gradilištu

Franck-Ribery-Bayern-Munchen

Francuski reprezentativac i igrač minhenskog Bayerna, Franck Ribery, je sa 20 godina radio na skeli jednog gradilišta na sjeveru Francuske. Tada tako uprljan zamišljao je kao bi fino bilo raditi, a imati čiste ruke. Tokom tog lutanja misli otkrio je da je fudbal njegov život.

Ribery je mislio da neće moći uspjeti jer je imao već 20 godina, a sa svojih 20 godina, Ronaldo i Messi su već izgradili svoju karijeru. On je od svoje druge godine izdvajan od ostalih zbog ožiljka od saobraćajne nesreće i zbog toga je lutao niželigaškim klubovima u Francuskoj. U svojoj 23. godini se proslavio napokon kao igrač Marseja i otišao je sa Francuskom reprezentacijom na SP 2006. godine gdje je stigao do finala. Nakon SP-a ubrzo se ponovo vratio u Njemačku i obukao je dres Bayern Munchena.

Danas, nakon silnih nevolja i problema u životu, Franck Ribery je jedan od najboljih igrača svijeta. “Iza mene je najbolja sezona u karijeri, a dobio sam i nagradu za najboljeg igrača Europe”, kazao je Ribery. Bila je to prva međunarodna nagrada nekom Bayernovu igraču otkako je Karl-Heinz Rummenige 1980. i 1981. godine dobio Zlatnu loptu, a time je nadvisio nedodirljiv dvojac – Messija i Cristiana Ronalda. Očekuje ga i novi trofej, favorit je za osvajanje Zlatne lopte, odnosno najboljeg igrača svijeta. 

Na poseban način proslavio je osvajanje Lige prvaka u finalu s Borussijom. “Trofej sam odnio kući i legao u krevet. S jedne strane bila je moja supruga, a s druge trofej”, dodao je Ribery. On možda nije lijep kao Ronaldo, nije bezgriješan kao Kaka ili povučen kao Messi. Ribery je drugačiji od svih i drugačiji je po svemu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE