Ribolovac sa Drine iz kovid bolnice: “Kad bi ovo znao narod, ne bi 10 godina otišao na svadbu”

Screenshot 7 5
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Stari ribolovac sa Drine ovih dana, poučen ličnim iskustvom, savjetuje prijatelje. Ne sa vode, nego iz bolničke postelje, i ne o tome kako uloviti ribu, nego kako u današnje vrijeme sačuvati zdravlje i ostati živ.

Kad bi znao narod kako je u korona bolnici ne bi u narednih 10 godina otišao na svadbu kod najrođenijeg – napisao je Andrija Ljubičić na svom Fejsbuk profilu.

Ne koristi Fejsbuk da bi “pametovao”, već katkad objavi fotografije sa ulovljenom ribom, porodicom, ljepote drinskih virova. Ovoga puta je rešio da “progovori”.

Dvanaesti je dan kako se mještanin Sevojna, koji ima vikendicu kraj Drine u Gvozcu kod Bajine Bašte gdje provodi najviše vremena, nalazi na liječenju u užičkoj kovid bolnici. Posljednjih deset je na kiseoniku.

– Nisam se ja u toj objavi požalio na uslove u bolnici! Ništa ovde ne nedostaje i svi pacijenti imaju najbolji mogući tretman. Svaka čast ljekarima i sestrama kako brinu o nama. Hteo sam da objasnim kako je bolest teška, da se treba čuvati i vakcinisati. Meni, dijabetičaru, vakcina je spasila život, prošao sam sa lakšim oblikom korone, ali mi nimalo nije bilo svejedno – priča za Blic Ljubičić poznat pod nadimkom Čkalja.

Osjeća se mnogo bolje nego prethodnih dana kada ga je pratila temperatura 39. Jutros je trebalo da izađe na kućno liječenje, ali će odlukom užičkih ljekara ostati u bolnici još koji dan jer mu je potpora kiseonika i dalje potrebna. Ne zna gdje se zarazio, ali se žestoko kaje što nije izbegavao gužvu.

– Bio sam nedavno na dvije svadbe. Nisam bio za to da se ide, ali je rodbina navaljivala, „hajde, pa hajde“. Da ne griješim dušu, ne mogu da tvrdim da sam se zarazio na nekom od veselja, možda sam virus pokupio među ljudima na Drini, na drugom mjestu. Samo znam da dok traje ova pošast ja u gužvu više ići neću, taman i kod najrođenijeg. Veselja, more, bazeni, kafići – ljudi, ludost je ići, ne trčite kao ovce, biće vremena za slavlja i provod. Iskusio sam na svojoj koži. Bolest je opasna, – poručuje Čkalja.

Pitanje je šta bi bilo sa njim, kaže, da nije bio vakcinisan. Ovako je „samo“ prošao sa povišenom temperaturom i jakim kašljem.

-Ne plašim nikoga, svako ima pravo na svoj izbor, samo pričam šta sam osetio na svojoj koži i ljudski savjetujem. Ako uopšte vrijedi ljudima govoriti. Oko mene je bilo, a ima i danas mnogo težih pacijenata koji se bore za vazduh. Jedni odlaze, drugi dolaze, a ipak je više prijema nego otpusta iz bolnice. Čovjeku kroz glavu ovde najčešće prolazi: „Samo da preživim“. Otkuda ja znam šta ima u vakcini, ali verujem stručnim ljudima, zato sam se i vakcinisao. I pokazalo se – bio sam u pravu, – savjetuje iz užičke kovid bolnice stari vuk sa Drine.

GODISNJICA
MARKETING