Portal 072info

Riječi i pojmovi koje ne smijete tražiti na Instagramu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Da li vam je nekad palo na pamet da pretražujete određene riječi i termine na Instagramu pod hashtagom? Ako ukucate riječ #curvy (debeo, bucmast) nećete dobiti nijedan rezultat. Ali, možete pretraživati termine kao što su #curvybabe i ostale varijante. Vidjećete i sami, Instagram će vam ih ponuditi.

Izgleda da je riječ #curvy zabranjena na ovoj društvenoj mreži. #Thin i #skinny (tanak, mršav) se mogu pretraživati, ali dolazi i upozorenje kada kliknete na hashtag.

#fat i #Obese (mast, gojazan) takođe možete pretraživati. Neki dijelovi tela su takođe izbačeni iz pretrage. Kao na primer #butt ili #thighs (zadnjica, butine). #nipple (bradavica) takoše nije dostupna u pretrazi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Želite da pretražujete termine kao što su #fatpig ili #fatfuck (debela svinja i opasna kombinacija gojaznosti i gluposti), nema problema. Biće vam prikazani rezultati.

#curvy (bucmast) je seksualno eksplicitan termin? #Dildo izgleda da nije, kao i fotografije penisa. Isti slučaj je i sa #clitoris-om. Ovo možete pretraživati.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ako želite da pretražujete fotografije sa haštagom #bitch (kučka), to možete i da uradite. Dobićete rezultate. Takođe, možete pretraživati i #forced (primoran/a) gdje ćete dobiti fotografije vezanih djevojaka, navodi Buzzfeed, a prenosi mondo.rs

Predstavnik Instagrama je rekao da nije moguće pretraživati fotografije sa hashtagom #curvy zato što je korišćen za dijeljenje fotografija i video snimaka koji krše pravila Instagrama u vezi sa golotinjom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME