je
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Svijet / Vijesti
NER FIT

Budućnost petogodišnjeg dječaka Ejtana, jedinog koji je preživio pad kabine sa žičare na brdu Motarone, na sjeveru Italije, je neizvjesna.

FIXGEHALT

Mališan je u tragediji izgubio roditelje, brata, prabaku i pradedu, a sada je sam predmet porodičnog spora. Naime, njegova tetka i dedo se sude oko toga ko će dobiti starateljstvo nad njim.

Teško povrijeđen

Ejtan, koji je i sam teško povrijeđen u padu gondole, nedjeljama se oporavljao u bolnici. Kada je otpušten početkom juna, mališan je smješten kod tetke, koja ima djecu istog uzrasta.

Međutim, ubrzo se pojavio njegov dedo iz Izraela, koji je zahtijevao da on preuzme brigu o dječaku. Kako tetka nije željela da preda mališana došlo je do žustre svađe, a na kraju je čitav slučaj završio na sudu.

LIDER

Ročište bi trebalo da bude održano u septembru, a sudija je zatražio da se urade ozbiljne procjene, te da se obavi razgovor sa dječakom.

Kako prenose mediji, psiholog je već razgovarao sa petogodišnjakom i Ejtan je upitan sa kim bi radije živio. Tada je dječak dao odgovor koji lomi i najtvrđa srca:

– Želim da živim sa mamom i tatom – rekao je mališan.

Probio se iz kome

Podsjetimo, u stravičnoj nesreći, kada se kabina žičare na brdu Motarone otkačila i survala u provaliju, poginulo je 14 osoba među kojima su i Ejtanovi roditelji, mlađi brat, prabaka i pradedo.

Kada je Ejtan pronađen poslije nesreće, vjerovalo se da neće preživjeti jer je imao povrede vrata i grudnog koša, ali se mališan u bolnici relativno brzo oporavio.

Čim se probudio iz farmakološke kome, pitao je gdje su mu roditelji i zašto su svi u bolnici.