Portal 072info

Rijeka nije sakrila istinu o smrti Amile Hasanović

Danas je osam dana od kada je prerano ugašen mladi život Amile Hasanović, pjevačice i učesnice šoua „Zvijezda možeš biti ti“. Porodicu, rodbinu i prijatelje okiva tuga koju svako proživljava na svoj način.

„Želja mi je da saznam pravi razlog zbog čega je moje dijete okončalo svoj život u cvijetu mladosti. Ne znam kako je Bog odlučio, ali kad saznam istinu čini mi se da krećem na put na kraju kojeg me čeka moja Amila.“ – rekao je otac Alija Hasanović u razgovoru.

Otac mlade pjevačice traga za razlozima i prikuplja komadiće razbijenog ogledala istine. Dio istine sakrila je nabujala rijeka, ali je dobar dio je spašen i osposobljen.

„Mnogo je razloga koji ukazuju da je moje dijete ucijenjeno. Njen momak Elman u razgovoru sa mnom, spominjao je neke sporne fotografije. Tražio sam da mi ih pokaže. Govorio je da su mu u laptopu i da nisu za pokazivanje. Par dana kasnije već znam da me je lagao. Policija neka radi svoj posao, a ja im mogu i želim pomoći.“- istakao je Amilin otac dodavši i to:

„Od njihovih zajedničkih prijatelja saznao sam da im je veza u posljednjih mjesec dana bila daleko od idile. Dijete mi je bilo pod stalnim pritiskom začinjenim patološkom ljubomorom. Zato tragam za istinom i želim da je objelodanim.“

Podsjetimo, Amilin momak Elman Omić u izjavi za Dnevni Avaz kazao je da se ne boji istine i da razumije Amilinog oca.

Sasvim sigurno bi dobro bilo da skupi snage i otvori dušu. Stiče se utisak da je mnogo toga (ne)svjesno zatajio i posijao brojna zrna sumnje, a dani pred nama će istinu izvući iz neke čudne tame na pravo svjetlo dana.

Visokoin

Podijelite članak