AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Obilne padavine izazvale su brojne probleme mještanima Mojkovića nadomak Krupnja u Srbiji, jer se rijeka toliko izlila iz svog korita da je nemoguće da sigurno stignu do svojih domova.

Na video snimku koji je objavljen u grupi Dobra zemlja na Facebooku vide se kako vatrogasci pomažu stanovništvu da pređu poplavljeni dio.

Inače zbog velikih padavina raste nivo rijeka u zapadnoj Srbiji.

Na gornjem toku Zapadne Morave i na Kolubari očekuje se veći porast. Popodne se kod Osečine izlio Jadar i poplavio oko 150 kuća i nekoliko privrednih objekata.

Proglašena je vanredna situacija u Osečini, Krupnju, Loznici i Ljuboviji gdje je trenutno najkritičnije jer je Ljuboviđa poplavila centar varošice. U prekidu je saobraćaj na više regionalnih puteva.

Rijeka Ljubovija poplavila je centar varošice Ljubovija u zapadnoj Srbiji, gdje je trenutno najkritičnija situacija, prenosi portal Novosti.

Na društvenoj mreži Facebook objavljen je snimak iz Ljubovije na kome se vidi kako bujica nosi sve pred sobom, a portal navodi i da je u prekidu saobraćaj na više regionalnih puteva na tom području.