Riješena misterija: Jelena Topić snima dokumentarac?

Foto: novosti.rs
Foto: novosti.rs
Foto: novosti.rs

Beogradski Telegraf, pozivajući se na vlastite izvore u Prijedoru i Banjaluci, objavio je zbog čega je Jelena Topić (29), mjesec dana stajala u centru Prijedora i šutjela.

Navodno je u pitanju dokumentarni film za njen diplomski rad. List podsjeća da je ona, uz diplomu sa Ekonomije, ujedno i student Akademije umjetnosti.

Topićeva je mjesec dana izazivala pažnju medija i javnosti stojeći i šuteći nepomično na Trgu majora Zorana Karlice u Prijedoru od 10 do 13 sati svaki dan. Juče se nije pojavila na svom postolju, o čemu smo pisali..

– Jelena je apsolvent na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, odsjek filmska i TV režija. Upisala je prvo Ekonomski fakultet i na drugoj godini shvatila da računice nisu za nju, ali ga je ipak završila. Kada je diplomirala, konkurisala je na Akademiji umjetnosti i bila je primljena kao treća na spisku. Bila je i asistent režije na predstavi “Ženidba i udadba” Narodnog pozorišta RS i samostalno je režirala predstavu “Opšta bolnica”.

Radila je i kratke igrane i dokumentarne filmove, a svake godine je i jedan od organizatora festivala studentskog filma “Dukafest”. U jednom intervjuu je izjavila da se sve više pronalazi u snimanju dokumentarnih filmova i da je to privlači.

Ostao joj je da snimi još diplomski film, a pretpostavlja se da je cijeli njen jednomjesečni protest razlog prikupljanja materijala za isti. Priča se da je Jelena sve vrijeme imala bubicu kod sebe, kako bi snimila komentare prolaznika. Da su prijatelji bili stalno oko nje, da su je snimali kamerom i slikali foto-aparatima. Sve to bi trebalo da bude u njenom novom dokumentarcu.

Inače, Jelena je svoj nastup prijavila policiji kako je ne bi uznemiravali i sklanjali sa Trga u Prijedoru.

Jelena Topić je očigledno sakupila sav potreban materijal za svoj novi film i diplomski rad, a pažnju će sigurno ponovo privući kada on bude ugledao svjetlost dana – piše Telegraf.

Izvor: Nezavisne novine

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE