Riješena misterija ubistva u BiH koje se dogodilo prije 22 godine?

hapsenje kodzo
Podijelite vijest

Nikodin Komadara iz Sarajeva, zvani Nidžo, nakon 22 godine optužen je za ubistvo Željka Minića, konduktera “Romanija prevoza”, koje se desilo u Palama.

Protiv njega je zbog krivičnog djela ubistvo Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu nakon sprovedene istrage podiglo optužnicu, koju je potvrdio Okružni sud u Istočnom Sarajevu, pišu Nezavisne novine.

Ubistvo se desilo 3. juna 1999. godine oko 12.20 na autobuskoj stanici u Palama. Minić je tada pogođen sa više metaka iz pištolja u glavu i grudni koš, dok je izvršilac krivičnog djela tada pobjegao i godinama je bio nedostupan istražnim organima.

Komadara, koji je bio jedan od najtraženijih bjegunaca iz BiH, uhapšen je početkom godine u Moskvi na osnovu međunarodne potjernice koja je za njim raspisana 2003. godine. Prilikom hapšenja Komadara je imao falsifikovane putne isprave, izdate na drugo ime, koje su mu pomogle da se skriva više od dvije decenije.

Na zahtjev pravosudnih organa, Rusija je 28. januara ove godine Komadaru izručila u BiH, te mu je određen pritvor.

Kako se navodi u optužnici, Komadari se stavlja na teret da je pomenutog dana 1999. godine, na autobuskoj stanici koja se nalazi u Ulici Milana Simovića, opština Pale, u namjeri da ubije, iz pištolja nepoznate marke ispalio više hitaca u pravcu žrtve.

“Pogodio ga je pritom u predio glave, grudnog koša i trbuha, nanijevši mu na taj način prostrelnu ranu grudnog koša i trbuha, sa ulaznim otvorom projektila ispod lijeve lopatice, i izlaznom ranom u predjelu desne strane bočno ispod bubrežne lože, kao i ustrelnu ranu glave sa ispadanjem mozgovine i krvarenjem iz lijevog uha, usljed čega je Ž.M. istog dana preminuo u Opštoj bolnici Kasindo”, navodi se u optužnici.

Komadari je, takođe, zatražena, a potom i određena mjera produženja pritvora do izricanja prvostepene presude.


Podijelite vijest