Screenshot 3 44
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 17, 2021 @ 9:20
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava
FIXGEHALT

Problem s podočnjacima imaju mnoge žene i muškarci, a njihovo prikrivanje je veoma teško čak i uz pomoć kozmetike. Međutim, postoje neki prirodni sastojci koji mogu ublažiti podočnjake.

NER FIT

Terri Mlotek kaže kako njene natečene podočnjake svaki put umiri maska za oči od kore banane. Za nju je to vrijedan recept za čist, blistav ten.

Ekstrakt banane možete pronaći u mnoštvu krema, uglavnom zbog pozamašnog sadržaja kalija u ovom voću. Kalij može pomoći u hidrataciji i spriječiti zadržavanje tekućine u koži – što je odlično za smanjenje natečenosti i vrećica.

U smislu ublažavanja podočnjaka, banane se mogu pohvaliti i vitaminima C, E, B i A, antioksidansima koji mogu neutralizirati slobodne radikale i posvijetliti kožu.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Studija je potvrdila da je i većina tih svojstava zapravo koncentrirana u kori. Osim Terri, i dermatologinja dr. Mamina Turegano, smatra da maska od kore banane je odlična za mladenački sjaj.

Kako napraviti masku od kore banane

Uvijek možete samo istrljati pasiranu bananu ispod očiju. To je pravi prirodni lijek za otečene podočnjake.

Međutim, ukoliko želite napraviti masku ostružite bijela vlakna iz unutrašnjeg dijela kore. Vlakna koja ste skinuli pomiješajte s aloa verom. Pomiješajte sve zajedno i nježno namažite ispod očiju. Ostavite oko pet do 10 minuta, a onda isperite mlakom vodom.

LIDER