Rimac u Zagrebu francuskom predsjedniku predstavio Neveru i Bugattija

65AE49DC E9EB 4791 9C08 FA8365487860
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Mate Rimac, vlasnik Rimac Automobila, danas je u Zagrebu predsjedniku Francuske Emmanuelu Macronu predstavio automobile Nevera i Bugatti, piše klix.ba.

Povod za ovaj susret na terasi hotela Esplanade jeste i taj što je Rimčeva kompanija nedavno preuzela francuski Bugatti. Prisutan je bio i glavni direktor za operacije kompanije Bugatti Rimac Cristophe Piochon.

“Već je i nekako uobičajeno da hrvatska vlada stranim gostima voli pokazati u čemu smo napredni pa mi je drago što su izabrali nas. Pogotovo zbog toga što imamo dosta zaposlenika i u Francuskoj”, rekao je Rimac.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, Macron će posjetu Hrvatskoj završiti radnim ručkom u spomenutom hotelu, a kojem će prisustvovati osobe iz javnog, privrednog, kulturnog, naučnog i sportskog života koje povezuju Hrvatsku i Francusku. Između ostalog, prisutni će biti Tereza Kesovija i Miroslav Ćiro Blažević.

Macron i hrvatski premijer Andrej Plenković su ranije danas potpisali ugovor o prodaji, odnosno kupovini 12 francuskih borbenih aciona Rafale za za milijardu eura.