Rimčevi radnici rasistički napadnuti u Zagrebu, došlo i do fizičkog obračuna

Screenshot 2 118

Mate Rimac požalio se na svom Facebooku profilu o rasističkom ispadu koji je bio upućen prema zaposlenicima njegove kompanije Rimac automobili.

Da li je moguće da se ovo dogodilo u Zagrebu, zapitao se on, te kazao kako je šokiran i tužan.

“Čuo sam se sa dečkima – kažu da su vidjeli grupu mladih muškaraca koji su se počeli sa rasističkim ispadima prema našim stranim kolegama”, napisoa je on.

Vratite se od kud ste došli, koji k* radite u Hrvatskoj…, uz ostale popratne psovke, bio je prvi dio napada na njegove radnike.

“Naši zaposlenici su pokušali izbjeći konflikt, prešli su cestu i ubrzali korak ali su ih napadači dostigli i počeli sa fizičkim obračunom”, kazao je.

Jedna od stvari koje uvijek ističemo kandidatima koje privlačimo iz cijelog svijeta je da je Hrvatska sigurna zemlja u kojoj se na strance ne gleda kao građane drugog reda, dodao je.

“Ovo je pojedinačni incident grupe neobrazovanih idiota koji, nadam se, neće imati utjecaj na percepciju stranaca koji su došli svoj život graditi u Hrvatskoj. Nadam se da će policija odraditi svoj posao brzo i efikasno i da ćemo svi skupa shvatiti koliko stranci koji dođu živjeti kod nas doprinose razvoju društva i gospodarstva. Ako nismo u stanju privući strance, nećemo zadržati niti Hrvate”, napisao je.

https://www.facebook.com/mate.rimac/posts/10227320910667062