Portal 072info

RK ČELIK: Gasi li se zenički rukomet?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon što je protekle sedmice održan sastanak sa gradonačelnikom i gradskom upravom, a na kojem je obećana prijeko potrebna pomoć rukometu u Zenici, konkretno, rukometnom klubu ”Čelik” Zenica u pogledu takmičenja u Prvoj ligi FBiH, postignuti dogovor nije ispoštovan.

Naime, gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom obećala je da će do kraja prošle sedmice uplatiti novac potreban za registraciju igrača u sklopu prelaznog rok (koji ističe danas), ali to se nije dogodilo. Iako smo upozoravali gradonačelnika i njegove saradnike o mogućim scenarijima ukoliko nas grad ne odluči podržati, čini se da su oni svjesno izabrali onaj najgori.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Smatramo da smo dužni informisati javnost kako rukometni klub ”Čelik” Zenica zbog nezainteresovanosti gradske uprave i gradonačelnika da pomognu njegov rad polahko, ali sigurno ide ka gašenju.

Gradonačelnik se uredno pohvalio na svojoj stranici kako je održao sastanak sa Upravom kluba, te obećao podršku, koja je izostala. Ponavljamo, mi smo predstavili moguće scenarije ukoliko podrška izostane, a oni su odabrali onaj najgori.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dok su drugi klubovi uveliko počeli sa pripremama, mi ne možemo platiti niti registraciju igrača. Gospodo, takav problem nije samo kod nas u rukometu. Na rub gašenja ste doveli sve ekipne sportove u Zenici.

UPRAVA RK ”ČELIK” ZENICA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME