Portal 072info

RK ČELIK GOSTUJE KOD BORCA Ostavićemo srce na terenu!

U trećem prvenstvenom kolu Premijer lige BiH u rukometu, RK Čelik gostuje u Banja Luci kod kluba  sa najvećom rukometnom tadicijom u Bosni i Hrcerovini, Borca.

– Borac je svakako tim za respekt i poštovanje, sa najviše titula i međunarodnih trofeja u bh. rukometu. Ali, mi u Banja Luku ne idemo sa ”bijelom zastvom” – kaže Bojan Crnomarković, šef stručnog štaba  RK Čelika, koji je deset godina branio boje i bio kapiten tima iz Banja Luke.

– Radili smo ove sedmice ozbiljno i žestoko te se pripremali za Borac. Borićemo se maksimalno za što povoljniji rezutat – kaže Crnomarković.

I pored toga što su neke igrače ove sedmice ”mučile” stomačne viroze (Enes Sirčo, Ajdin Tukečić, Amar Ćerim, op.a.), do subote će biti svi spremni za banjalučki nastup tako da u Banja Luku ekipa putuje kompletna.

Golmani su Enes Sirčo, Ajdin Tufekčić i Semir Lilić, bekovi – Marko Pandžić, Ranko Božić, Hamza Hadžić, Amar Kobilica, Adnan Begagić  i Nikola Grahovac, krila – Edvin Begović, Enes Skopljak, Milan Duvnjak, Jasmin Omerović i Mustafa Babić i pivotmeni – Adin Begagić i Almir Balaš.

– Borac je izuzetna ekipa, ali istovremeno i inspiracija za našu dobru igru. Ostavićemo srce na terenu, a red je da i mi golmani u Banja Luci ”proradimo”. U Banja Luku, kolijevku rukometa, idemo da se nadigravamo –  kaže Sirčo, prvi golman Čelika.

Utakmica u Banja Luci igra se sutra, a sudije susreta su Begić i Knezović iz Mostara dok je delegat utakmice Arijana Vojić iz Bihaća.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box