Portal 072info

RK ČELIK ISTUPA IZ LIGE I KUPA BiH: Neregularan kraj prvenstva u Premijer Ligi?!

RK CELIK

Posljednja utakmica Premijer lige BiH, prije i poslije odigravanja utakmice, unijela je puno drame u redove RK ,,Čelika”, koju su velikom požrtvovanošću svih igrača dobili utakmicu protiv Izviđača (29:27 za ,,Čelik”) i pored vidne naklonjenosti sudijskog para Senad Kamberović – Mevludin Šabić (posebno Kamberovića, koji je inače iz Živinica) ka gostujućoj ekipi. Zbog svega što se događa u posljednje vrijeme u rukometnom sportu – promjena kalendara takmičenja, vladanje raznih ,,kuhinja”, promjena komesara takmičenja u posljednjih sedam kola Lige, i slično – Čelik je pred ozbiljnom odlukom da istupi iz svih takmičenja koje organizuje Rukometni savez BiH!

– Već na samom početku utakmice sudije su najavile žestok ,,kurs” prema RK,,Čeliku”, isključivši kapitena i najboljeg igrača ,,Čelika” zbog nenamjernog faula još u trećem minutu utakmice – diskvalifikacijom do kraja utakmice?!

Kako je ,,žestok” udarac Begagića bio pokazuje i činjenica da je igrač koga je Begagić navodno udario nastavio da igra cijelu utakmicu. Za isti takav prekršaj na suprotnoj strani (igrač ,,Izviđača” Josip Ereš faulira Milana Duvnjaka) – taj igrač u 36. minuti dobija SAMO DVA MINUTA, ali, gle čuda – pored njega dobijamo i mi tri isključenja zato što su igrači reagovali prema Erešu – zašto pravi žestok prekršaj nad našim Duvnjakom. Za prekršaj igrača ,,Izviđača” Ereša, pored njega, po dva minuta dobijaju i naši igrači Milan Duvnjak – udaren od strane Ereša, Boško Jolović i ja kao zvanični predstavnik ekipe ,,Čelika”, jer sam samo kao zvaničan predstavnik ekipe na Klupi pitao sudiju Šabića – zašto isključuje naše igrače – rekao zbog psovke, ,,ali evo i Tebi crveni karton”, rekao mi je Šabić. Praktično, zbog prekršaja protivničkog igrača, mi nastavljamo utakmicu sa svega tri igrača u polju (isključena su naša dva igrača i plus jedno isključenje zbog mene)?! – kaže Nedžad Ahmić, direktor ,,Čelika” i službeni predstavik ekipe ,,Čelika” na ovoj utakmici, vidno razočaran.

Rukometni ,,Cirkus” nastaje tek nakon utakmice sa Izviđačem, kada na scenu stupa novi komesar Premijer lige (inače iz Doboja) i drakonski kažnjava ,,Čelik”. U današnjem zvaničnom Biltenu komesara Lige Zorana Petričevića RK ČELIK SEKAŽNJAVA ZA 750 KM – Aldin Begagić dvostruko i novčano (250,00 KM i plus dvije utakmice neigranja (30.04. u Kup utakmici protiv RK ,,Borca” u Zenici i – da li slučajno, g. Petroviću – u utakmici 3. maja u Doboju protiv ,,Sloge”, kojoj prijeti ispadanje iz Lige ako izgubi od Čelika! Trener Antović je kažnjen sa 250,00 KM, a Nedžad Ahmić sa 100,00 KM, i još dodatno ,,Čelik” sa još 150,00 KM. Sve u svemu – 750 KM!

U istom Biltenu komesara Zorana Petričevića na utakmici u Gračanici igrač RK Prijedora Momčilu Mandiću je također izrečena diskvalifikacija, a zbog toga SAMO KLUB PRIJEDOR se kažnjava sa 200 KM!? I ništa više! Za nevjerovati!

– Ne znam kakav komentar da dam, jedino da ljudima poput Zorana Petričevića, Senada Kamberovića i Mevludina Šabića – nije mjesto u rukometnom sportu BiH! Ali – koga to briga, koga to tangira, kad Rukometnog saveza praktično nema? – žali se direktor Čelika, Ahmić.

I za sami kraj ,,šlag na tortu” opet dolazi iz ,,kuhinje” Zorana Petričevića: za utakmicu u Doboju 3. maja on delegira hercegovačke sudije Begića i Knezovića, a za rezultatski beznačajnu utakmicu u Maglaju (Maglaj -RK Bosna) delegira najbolje BiH sudije IHF – braću Konjičane?! IMA LI TO, G. PETRIČEVIĆU, VEZE ŠTO ,,Sloga” ako izgubi od ,,Čelika” u Doboju ispada iz Premijer lige BiH?!

– Tvoja poruka ovakvim delegiranjem, G Petričeviću je kristalno jasna! Predsjednik Kluba G. Pane Škrbić je na službenom putu i čim se vrati održaćemo hitnu sjednicu Upravnog odbora. Naš prijedlog prema Upravi kluba je da istupimo iz svih takmičenja koje organizuje Rukometni savez BiH, da već u srijedu ne igramo Kup utakmicu sa RK Borcem i u subotu utakmicu protiv ,,Sloge”. Neka ,,Sloga” dobije ovu utakmicu sa 10:0 i onda će svi (g. Petričević i Vi) biti zadovoljni – kaže Nedžad Ahmić.

Pokušali smo stupiti u kontakt sa predsjednikom Kluba Škrbićem, koji se nalazi na službenom putu i koji nam je samo kratko rekao – ,,Kad se vratim u Zenicu, vidjećemo šta ćemo raditi. Sve opcije su otvorene!“ – kaže Škrbić.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box