Portal 072info

RK ČELIK ISTUPA IZ LIGE I KUPA BiH: Neregularan kraj prvenstva u Premijer Ligi?!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

RK CELIK

Posljednja utakmica Premijer lige BiH, prije i poslije odigravanja utakmice, unijela je puno drame u redove RK ,,Čelika”, koju su velikom požrtvovanošću svih igrača dobili utakmicu protiv Izviđača (29:27 za ,,Čelik”) i pored vidne naklonjenosti sudijskog para Senad Kamberović – Mevludin Šabić (posebno Kamberovića, koji je inače iz Živinica) ka gostujućoj ekipi. Zbog svega što se događa u posljednje vrijeme u rukometnom sportu – promjena kalendara takmičenja, vladanje raznih ,,kuhinja”, promjena komesara takmičenja u posljednjih sedam kola Lige, i slično – Čelik je pred ozbiljnom odlukom da istupi iz svih takmičenja koje organizuje Rukometni savez BiH!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Već na samom početku utakmice sudije su najavile žestok ,,kurs” prema RK,,Čeliku”, isključivši kapitena i najboljeg igrača ,,Čelika” zbog nenamjernog faula još u trećem minutu utakmice – diskvalifikacijom do kraja utakmice?!

Kako je ,,žestok” udarac Begagića bio pokazuje i činjenica da je igrač koga je Begagić navodno udario nastavio da igra cijelu utakmicu. Za isti takav prekršaj na suprotnoj strani (igrač ,,Izviđača” Josip Ereš faulira Milana Duvnjaka) – taj igrač u 36. minuti dobija SAMO DVA MINUTA, ali, gle čuda – pored njega dobijamo i mi tri isključenja zato što su igrači reagovali prema Erešu – zašto pravi žestok prekršaj nad našim Duvnjakom. Za prekršaj igrača ,,Izviđača” Ereša, pored njega, po dva minuta dobijaju i naši igrači Milan Duvnjak – udaren od strane Ereša, Boško Jolović i ja kao zvanični predstavnik ekipe ,,Čelika”, jer sam samo kao zvaničan predstavnik ekipe na Klupi pitao sudiju Šabića – zašto isključuje naše igrače – rekao zbog psovke, ,,ali evo i Tebi crveni karton”, rekao mi je Šabić. Praktično, zbog prekršaja protivničkog igrača, mi nastavljamo utakmicu sa svega tri igrača u polju (isključena su naša dva igrača i plus jedno isključenje zbog mene)?! – kaže Nedžad Ahmić, direktor ,,Čelika” i službeni predstavik ekipe ,,Čelika” na ovoj utakmici, vidno razočaran.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Rukometni ,,Cirkus” nastaje tek nakon utakmice sa Izviđačem, kada na scenu stupa novi komesar Premijer lige (inače iz Doboja) i drakonski kažnjava ,,Čelik”. U današnjem zvaničnom Biltenu komesara Lige Zorana Petričevića RK ČELIK SEKAŽNJAVA ZA 750 KM – Aldin Begagić dvostruko i novčano (250,00 KM i plus dvije utakmice neigranja (30.04. u Kup utakmici protiv RK ,,Borca” u Zenici i – da li slučajno, g. Petroviću – u utakmici 3. maja u Doboju protiv ,,Sloge”, kojoj prijeti ispadanje iz Lige ako izgubi od Čelika! Trener Antović je kažnjen sa 250,00 KM, a Nedžad Ahmić sa 100,00 KM, i još dodatno ,,Čelik” sa još 150,00 KM. Sve u svemu – 750 KM!

U istom Biltenu komesara Zorana Petričevića na utakmici u Gračanici igrač RK Prijedora Momčilu Mandiću je također izrečena diskvalifikacija, a zbog toga SAMO KLUB PRIJEDOR se kažnjava sa 200 KM!? I ništa više! Za nevjerovati!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Ne znam kakav komentar da dam, jedino da ljudima poput Zorana Petričevića, Senada Kamberovića i Mevludina Šabića – nije mjesto u rukometnom sportu BiH! Ali – koga to briga, koga to tangira, kad Rukometnog saveza praktično nema? – žali se direktor Čelika, Ahmić.

I za sami kraj ,,šlag na tortu” opet dolazi iz ,,kuhinje” Zorana Petričevića: za utakmicu u Doboju 3. maja on delegira hercegovačke sudije Begića i Knezovića, a za rezultatski beznačajnu utakmicu u Maglaju (Maglaj -RK Bosna) delegira najbolje BiH sudije IHF – braću Konjičane?! IMA LI TO, G. PETRIČEVIĆU, VEZE ŠTO ,,Sloga” ako izgubi od ,,Čelika” u Doboju ispada iz Premijer lige BiH?!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Tvoja poruka ovakvim delegiranjem, G Petričeviću je kristalno jasna! Predsjednik Kluba G. Pane Škrbić je na službenom putu i čim se vrati održaćemo hitnu sjednicu Upravnog odbora. Naš prijedlog prema Upravi kluba je da istupimo iz svih takmičenja koje organizuje Rukometni savez BiH, da već u srijedu ne igramo Kup utakmicu sa RK Borcem i u subotu utakmicu protiv ,,Sloge”. Neka ,,Sloga” dobije ovu utakmicu sa 10:0 i onda će svi (g. Petričević i Vi) biti zadovoljni – kaže Nedžad Ahmić.

Pokušali smo stupiti u kontakt sa predsjednikom Kluba Škrbićem, koji se nalazi na službenom putu i koji nam je samo kratko rekao – ,,Kad se vratim u Zenicu, vidjećemo šta ćemo raditi. Sve opcije su otvorene!“ – kaže Škrbić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)