RK ČELIK: Još jedno pojačanje, stigao i Matić

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Pripremama RK Čelika su se, kako smo već javili, priključili Stefan Bugarčić i Marko Čabai, a sinoć je stigao i Nikola Matić iz Crvene Zvezde iz Mokrina, koji je nastupao za više klubova iz Mađarske, te za Spartak iz Subotice. Matić je isto godište kao i prethodna dva igrača – rođen je 09.08.1993. godine. Igra na poziciji srednjeg beka, mada može igrati i na poziciji lijevog beka.

– Ovim smo zaključili spisak dolazaka u našu ekipu za ovu sezonu . Nakon tri odlaska iz RK Čelika u zimskom  prelaznom roku – otišli su lijevi i srednji bek (Derviš Birdahić i Semir Memić u sarajevsku Bosnu), te lijevog krila Eldara Mehića (vratio se u RK Krivaju, Zavidovići), a na prijedlog Stručnog štaba mi smo ,,popunili” sve tri te pozicije, jer Bugarčić i Matić igraju na pozicijama beka i srednjeg beka, a Čabai na poziciji lijevog krila – kaže Pane Škrbić, predsjednik RK ,,Čelika”.

Dovođenjem tri mlada igrača (po 22 godine), sa velikim igračkim iskustvom, RK Čelik je znatno podmladio svoj prvi tim. Ako se zna da su se za poziciju međju 16 igrača prvog tima izborili Čelikovi juniori Ajdin Tufekčić (golman, 20 godina, koliko ima i golman Enes Sirčo) i Hamza Hadžić (lijevi bek, 19 godina), te da na vrata prvog tima ozbiljno kucaju sedamnaestogodišnjaci – kantonalni kadetski reprezentativci koji rade sa prvim timom  Amar Ćerim i Adnan Sumbuljević, proizilazi da ćemo ubuduće gledati neki novi, mlađi i poletniji  Čelik.

Za dva dana RK Čelik u 16. kolu Premijer lige BiH dočekuje Igmana iz Ilidže.

Ništa drugo u subotnjoj utakmici osim pobjede ne dolazi u obzir! –izjavio je novi šef stručnog štaba RK Čelika Mehmed Meha Begovac.

– Nismo imali dovoljno vremena za pripreme, ali to nije razlog da našeg subotnjeg protivnika u Gradskoj areni prosto ne pregazimo! Pozivam ljubitelje rukometa da se ponovo vidimo i uživamo u borbenom i dobrom rukometu, da vidite i najvijate za jedan novi Čelik  – kaže Begovac.

Da podsjetimo: utakmica RK Čelik – RK Igman igra se u subotu 30. januara s početkom u 17.30 sati u Gradskoj areni Zenica. Svi ste pozvani!