Portal 072info

RK Čelik poražen u Banja Luci od Borca!

Dvorana OŠ Borislav Stanković u Banja Luci. Gledalaca oko 400. Utakmica RK Borac – RK Čelik 40:28 (19:15). Sudije: Dražen Begić i Andrija Knezović (oba Mostar). Delegat: Arijana Vojić (Bihać). Sedmerci: RK Borac 4 (3), RK Čelik 4 (4). Isključenja. RK Borac 8 minuta, RK Čelik 8 minuta.

RK BORAC. Beširević (3 odbrane), Memić (5), Grahovac (2), Đurđević (1), He-rcegovac, Dančić (1), Bubić, Efendić (13 odbrana), Nježić (8), Majić (4), Lončar (7), Čelić (2), Šešić (2), Vukičević 8). Trener: Ratko Đurković.

RK ČELIK: Lilić (2 odbrane), Omerović, Adnan Begagić (4), Hadžić (5), Kobilica, Babić, Sirčo (6 odbrana, 1 penal), Begović (3), Božić (3), Tufekčić, Aldin Begagić (6), Grahovac, Skopljak (3), Duvnjak, Pandžić (4). Trener: Bojan Crnomarković.

Rukometaši Čelika iz Zenice su na gostovaju u Banja Luci u igru ušli sa dosta nervoze i respekta prema domaćinu, što je vrlo dobra ekipa RK Boraca znalački iskoristio i povela sa 3:0, a u desetoj minuti igre RK Borac vodi sa 8:2. Nakon tog rezultata RK Čelik se konsoliduje i pred kraj poluvremena smanjuje rezultat na svega dva gola razlike,  da bi se na poluvrijeme ipak otišlo sa četiri gola razlike (19:15 za Borac).

Drugo poluvrijeme, odvijalo se u znaku Borca, a posebno nakon 35. minute i povrede i napuštanja igre od strane Ranka Božića, U-21 reprezentivca BiH (po-vreda ramena). Do tada je Božić imao učinak 3/3. Krajnji rezultat bio visokih 40:28 za Borac.

  • Ovo je najbolja igra RK Borca u posljednja tri kola! Obzirm na dobru igru Čelika, rezultat je malo previsok! Očigledno je da smo mi imali dobar, a RK Čelik loš dan – rekao je Valdimir Branković, direktor RK Borca.

U ekipi Borca odličan je bio Danijel Vukičević, koji je prvi put nakon registracije zaigrao za Borac i zabio 8 golova, koliko je dao i Miloš Nježić, dok je Miloš Lon-čar dao 7 golova, a Elis Memić 5.

Kod Čelika najviše golova je postigao Aldin Begagić – 6, od čega 4 iz penala. Hamza Hadžić je postigao 5, a Adnan Begagić i Marko Pandžić po 4 gola.

  • Današnji dan je počeo sa pehovima. Najprije je pouzdani odbrambeni igrač Čelika Almir Balaš ostao u postelji u Zenici sa visokom temperaturom. Sa visokom temperatorum je u Banja Luku je krenuo i golman Enes Sirčo, koji je pod temperaturom dobio priliku da brani u drugom poluvremenu. Treći peh je teška povreda ramena početkom drugog poluvremena jednog od boljih igrača Čelika Ranka Božić u 35 minuti, tako da bez Balaša i sa bolesnim odnosno povrijeđenim Sirčom i Božićem  nije se moglo više protiv jakog RK Borca – kažu u RK Čeliku.

Ranka Božić će sutra potražiti pomoć u zeničkoj kantonalnoj bolnici, kada će se znati njegovo zdarvstveno stanje i do kada će eventualno pauzirati zbog povre-de.

U subotu 1. oktobra RK Čelik u Gradskoj areni dočekuje uvijek opasnog proti-vnika ekipu RK Maglaga, gdje ništa drugo osim pobjede za Čelikovce ne dolazi u obzir.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box