Portal 072info

RK Čelik pred domaćom publikom savladao Derventu

Gradska arena Zenica. Utakmica 27. kola Premijer lige BiH – RK Čelik – RK Derventa. Rezulat 36:29 (poluvrijeme 19:14) za Čelik.   Gledalaca oko 300. Sudije: Žarko Hrstić i Mario Primorac (Ljubuški). Delegat: Srećko Delhunija (Tuzla). Sedmerci: RK Čelik 4 (3), RK Derventa 2 (2). Isključenja: RK Čelik 2 minuta, RK Derventa 4 minuta.

Konačno odlična igra, zalaganje cijelog tima, borbenost  i pobjeda RK Čelika nad vrlo dobrom četvoroplasiranom ekipom u Premijer ligi BiH – RK Derventom. Ovom pobjedom od 7 golova prednosti nad RK Dervetom donijelo je  Čeliku pomijeranje za jedno mjesto naviše na prvenstvenoj tabeli, tako da je Čelik ,,iza leđa prebaciio“ cazinsku RK Krajinu (koja je izgubila utakmicu u Maglaju). Sada je RK Čelik na tabeli 10-ti, a RK Krajina na 11. poziciji.

Od samog početka utakmice Čelik je poveo i vodio čitavim tokom utakmice.  RK Dervetna mu se približila najviše na dva-tri gola razlike, a u neki  trenucima tok-om utakmice razlika u korist Čelika je bila i 9 golova. Završilo je sa 7 golova više u mreži golmana Dragana Starčevića (bivšeg golmana Čelika) koji je inače u ovoj utakmici odlično branio (zabilježio čak 16 odbrana). S druge strane sva tri  gol-mana  Čelika (Sirćo, Polić i Tufekčić) bila su najlošija karika u inače večeras dob-rom Čeliku.

Najefikasniji kod Čelika bio je bek Edin Bajramović sa 11 postignutih golova, dok su Aldin Begagić i Davor Kadić dodali po 7 golova. Poslije dužeg vreman odlično je odigrao i Milan Duvnjak (5 golova), dok je povratak iskusnog  Bakira Buljugije

u ekipu, koji se u tim vratio nakon nakon oko dva mjeseca neigranja, igri Čelika  dao posebnu snagu, hrabrost i i energiju. Mada su solidnu utakmicu odigrali i ostali igrači Čelika koji su se pojavili na terenu (Mirza Dervenčić,  Edvin Begović, pa i Stefan Bugarčić – koji je igao samo u odbrani), ipak je ovo bila noć ,,Čeli-kovog” beka Edina Bajramovića.

Najviše golova (6) za RK Dervetu postigao je nezaustavljivi Goran Zemunović, koji je kroz Čelikoviu odbranu prolazio kao da je i nema, te zasigurno jedan od najboljih pivotmena u Premijer ligi BiH Mirko Marčeta, koji je dodao 5 golova. U gostujućoj ekipi odlični su bili i Spasoje Pekić i Goran Šarenac, koji su postigli po 4 gola.

U vođenju ekipe Čelika došlo je do nekih promjena, gdje su Meha Begovac i Seldin Rizvanović zamijenuli mjesta: tako da je tim sa klupe vodio profesor Seldin Rizvanović uz pomoć takođe profesora – igrača Davor Kadića, a Meha Begovac je bio asistent.

RK ČELIK: Polić, Čabai, Dervenčić (3), Adnan Begagić, Hamza Hadžić, Nermin Mujanović, Bajramović (11), Bugarčić, Sirčo, Kadić (7), Begović (3), Tufekčić, Aldin Begagić (7), Sumbuljević, Duvnjak (5), Buljugija. Trener: Seldin Rizvanović.

RK DERVENTA: Subotić, Živanić (4), Sibinčić (3), Lukić, Zemunović (6), Marčeta (5), Budžić (1), Stanković, Starčević (16 odbrana), Šarenac (4), Pekić (4), Zekić (2). Trener: Zoran Dokić.

Sljedeće kolo se umjesto u subotu (zbog okupljanja reprezentativnih selekcija) igra u utorak 19. aprila, a RK Čelik  igra u Tuzli protiv Slobode.

  • I u Tuzlu idemo na pobjedu! Naravno, iako je Sloboda praktično otpisana što se tiče Premijer lige, nikad se rezultat unaprijed ne zna. Oni su nedavno igrali neriješeno 24:24 protiv solidne ekipe RK  Gradačca. Medjutim, ako mi budemo igrali kao protiv Dervente – i tamo ćemo uzeti tri važna boda – kaže trener Čelika Seldin Rizvanović.
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
Podijelite članak