Portal 072info

RK ČELIK ,,PREGAZIO” BOSNU: Odigrana prva prijateljska utakmica

Sinoć su rukometaši ,,Čelika”, nakon desetodnevnih napornih priprema  odigrali  i prvu  prijateljskoj utakmici pred novu prvenstvenu sezonu. U sarajevskoj sportskoj dvorani ,,Mojmilo”  rukometaši ,,Čelika” su kao gosti ,,pregazili”  sarajevsku ,,Bosnu”.  Rezulat:  41:35 (19:16) za RK ,,Čelik.”
– Bila je to dobra i kvalitetna utakmica dva dobra protivnika, u utakmici u kojoj je RK ,,Čelik” vodio tokom svih 60 minuta igre, ali isto tako mlada ekipa  RK ,,Bosne” se žestoko borila i ni u jednom trenutku  se nije predavala. Rezultat je bio u drugom planu, jer smo probali sve igrače i više varijnati u igri – kaže trener ,,Čelika” prof. Seldin Rizanović.
Poluvrijeme je završeno rezultatom 19:16 za ,,Čelik”, a u drugom poluvremeu je razlika povećana za još tri gola, tako da je končan rezultat glasio 41:35 za Čelik. Novi šef Stručnog štaba RK  ,,Čelika” Senad Skopljak, kome je ovo bila prva zvanična utakmica za tim iz Zenice,  je zadovoljan startom svoje ekipe u prvoj utakmici pred početak novog prvenstva.
– Šansu da se pokažu na terenu dobili su gotovo svi od 16 igrača, osim mladog pivota -juniorskog reprezentativca BiH Amira Kmetaša, te  Ahemdina Ćosića i trećeg golmana Rine Marosa. Hvala igračima oba tima što su ovu uakmicu odigrali kao pravu prvenstvenu, a ne bukvalno prijateljsku. Sada mi je puno jasnija slika  na koga sve mogu potpuno  računati od mojih igrača – kaže Skopljak.
Inače, što se ,,Čelika” tiče, ovu utakmicu karakterišu  tri bitna detalja i to prvo, golmani ,,Čelika” su imali ukuno 21 odbranu, od čega Riad Polić, kome je ovo takođe bio prvi nastup za ,,Čelik” –  18, a Ajdin Tufekčić 3 odbrane, s tim što je Tufekčić  branio samo posljednjih petnaestak minuta.
Drugi detalj  je prvi nastup lijevog krila Milana Duvnjaka, ljubmca zeničke publike, koji se na  terenu pojavio nakon  devet mjeseci odsustva a nakon operacije križnih ligamenata.
I treća činjenica je da je novi trener standardnom prvotimcu ,,Čelika” Semiru Memiću dao prostora da pored odbrane, gdje je u protekloj sezoni bio stnadardan u timu ,,Čelika”  u odbrani – dobio  šansu  na mjestu lijevog beka u napadu, tako da je sa te pozicije postigao i dva gola.
– Milan Duvnjak je odigrao dobro utakmicu i dao dva gola – igrao je jedno poluvrijeme, dok je drugo poluvrijeme na poziciji lijevog krila igrao juniorski reprezentativac Eldar  Mehić koji je takođe postigao  dva gola – objašnjava Seldin Rizvanović.
Inače, u ovoj utakmici su se posebo istakli kapiten tima Davor Kadić (postigao 12 golova), Eduard Martić (sa 9) i Aldin Begagić (sa 7 golova). Pivot Aldin Begagić, koga je tokom utakmice u napadu ,,čuvalo” po tri igrača ,,Bosne” – bio je prosto nerješiva enigma za domaću ekipu. 
SASTAV ČELIKA: Polić (18 obrana), Martić (9), Mehić (2), Memić (2), Mujanović, Duvnjak (2), Kadić (12), Begagić (7), Begović (2), Bajramović (2), Kmetaš, Rekanović, Ćosić, Hodžić, Maros, Tufekčić (3 odbrane). 
– Zadovoljan sam ovom prvom probom mog tima. Pošto treniramo tek desetak dana i ima još dosta da se radi na tehničko-taktičkim varijantama u igri i uopšte uigravanju tima.
Ohrabren sam igrom mojih igrača i nadam se najboljem  – kaže trener ,,Čelika”  Senad Skopljak.
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME