Portal 072info

RK ČELIK Pripremama se priključili Bugarčić i Čabai

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na sinoćnom treningu Rukometng kluba Čelik pripremama tima su se priključili novi igrači – Stefan Bugarčić i Marko Čabai. Oba su igrali u drugoj postavi  Čelika naspram prve sedmorke i pokazali su zavidno znanje i talenat.

STEFAN BUGARČIĆ je rođen 17.03.1993. godine. Rukomet je počeo igati prije 10 godina u beogradskom RK Sinđeliću, a branio je i boje RK Crvene zvezde u Beogradu, RK Loznice, Metaloplastike iz Šapca i HCB Karvina u Češkoj, koji mu je bio posljednji klub prije dolaska u Zenicu. Igra na poziciji desnog beka (ljevak je). Visok je 198 cm, a težak 98 kilograma.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

MARKO ČABAI je rođen 29.06.1993. godine. Rukomet igra devet godina i potiče iz poznate rukometne školeRK Crvenka, koja je iznjedrila veliki broj sjajnih rukometaša. Igra na poziciji lijevog krila. Visok je 179 cm, a težak 69 kg.

Dvojici novih rukometaša slijede temeljiti ljekarski pregledi u Poliklinici sportske medicine ZDK, a potom imaju jak trening u Gradskoj areni.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

DIREKTAN TV PRENOS UTAKMICE SA RK VOGOŠĆOM

Prema dogovoru Rukometnog saveza BiH i Televizije BH 1 ljubitelji rukometa u Bosni i Herecgovini će 6. februara na malim ekranima moći pratiti u direktnom prenosu derbi utakmicu 17. kola Premijer lige BiH iz Gradske arene Zenica – RK  Čelik – RK Vogošća.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U dosadašnjim utakmicama Čelik je češće bio pobjednik, ali se u posljednjoj sezoni RK Vogošća znatno pojačala sa čak 10 igrača i nije slučajno da se nalazi na visokoj drugoj poziciji premijerligaške tablice. Dovoljno je istaći da boje RK Vogošće brane rukometne veličine poput Adnana Šabanovića, Ivana Divkovića i Tarika Medžića, kao i aktuelni reprezentativci, Ovčina i Bečić. Šabanović i Bečić su bivši igrači RK Čelika, a Bečić je i potekao u  Čelikovoj rukometnoj školi. Uz sve to, Čelik ima i ,,nekih neraščišćenih sportskih računa” sa gostom iz Vogošće, tako da će i pored direktnog televizijskog prenosa biti  još zanimljivije  utakmicu pratiti uživo – u Gradskoj areni.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)