Portal 072info

RK Čelik spreman za organizaciju KUP-a BiH u Zenici

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Rukometni klub ,,Čelik” je spreman za organizaciju finala KUP-a Bosne i Herecegovine, koje se održava 30. i 31. maja, uz učešće ekipa – RK ,,Borac” (Banja Luka), RK ,,Izviđač” (Ljubuški), RK Goražde i RK ,,Čelika”. Danas sam imao sastanak sa Gradonačelnikom Zenice Husejinom Smajilovićem, gdje su dogovoreni svi detalji i potvrđen raniji dogovor da Grad bude generalni pokrovitelj ovog važnog rukometnog turnira, a Gradonačelnik Smajlović će biti i predsjednik Organizacionog odbora. Iako definitivna odluka o domaćinstvu turnira još nije donešena od strane Izvršnog odbora Rukometnog saveza BiH (kandidat je još i ,,Borac”, a odluka će biti donešena u utorak 19. maja). Mi, zbog kratkoće vremena već uveliko radimo na pripremama za ovaj događaj  – izjavio je Pane Škrbić, predsjednik RK ,,Čelika”.

Škrbić vjeruje da će domaćinstvo pripasti  RK ,,Čeliku”, jer je ponudio najbolje uslove za organizaciju završnice Kupa (kompletan program organizacije i boravka ekipa u Zenici, u kome je planiran i susret sa rukometnim legendama naše države, rezervisana je najbolja dvoranu u BiH – Gradska arena, hotelski smještaj, druženje rukometaša…).

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Škrbić ne krije da ,,Čelik” ima i poseban razlog da mu Rukometni savez dodjeli ovogodišnju organizaciju finala KUP-a BiH.

U slučaju da mi organizujemo završnicu KUP-a taj događaj bi imao posebno mjesto i u obilježavanju 65 godina postojanja ovog Kluba. Naime, RK Čelik je jedan od najstarijih rukometnih klubova u BiH a organizacija završnice ovog najmasovnijeg sportskog takmičenja bi se odlično ,,uklopila” u organizaciju obilježavanja tog našeg velikog jubileja, što će, nadam se, Rukometni savez imati u vidu prilikom donošenja konačne odluke o tome da se završnica KUP-a 30. i 31. maja organizuje u Zenici  – ističe Pane Škrbić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U ,,Čeliku” takođe naglašavaju da nije za zanemariti ni činjenica da rukometni ,,Zmajevi” u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo iduće godine u Poljskoj, najvažniju kvalifikacionu utakmicu 10. juna protiv reprezentacije Bjelorusije igraju baš u Gradskoj areni u Zenici, pa bi zavšnica KUP-a BiH bila odlična uvertira za još jednu lijepu sportsku priču iz Zenice. Takođe, samo dva dana kasnije – 12. juna na stadionu Bilino polje najbolji fudbaleri BiH igraju takođe važnu kvalifikacionu utakmicu za EP protiv reprezentacije Izraela. 

Mi veoma cijenimo RK ,,Borac”, kao najtrofejiniji klub u BiH i s njim imamo odlične i prijateljske odnose. ,,Borac” je do sada u više navrata bio organizator zavšnice KUP-a i sada bi bio red da RK ,,Čelik” to bude prvi put, jer se u posljednjih četiri godine nalazimo u samom vrhu BiH rukometa – kaže na kraju Pane Škrbić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME