Portal 072info

RK Čelik u srijedu igraju revanš protiv VOgošće, u subotu na turniru u Goraždu

Paklene pripreme rukometaša ,,Čelika” u Zenici dva puta dnevno se nastavljaju, a na sreću Stručnog štaba – bez povreda. Jedino novi kapiten ekipe Mirza Dervenčić ima bolove u ramenu, a nakon što je zaliječio koljeno i uspješno se oporavio (operisao ga prim. dr. Amir Salčin).

– Među rukometašima vlada neviđeno pravo pozitivno rivalstvo – ko će Bolje izvršavati zadatke trenera – kaže pomoćni trener tima prof. Seldin Rizvanović.

– I naš Šef stručnog štaba Milanko Savčić, koji je trenirao veliki broj klubova u zemlji i inostranstvu kaže da nije nikada u karijeri naišao na bolju radnu atmosferu kao sada u RK ,,Čeliku”. Možda je to i zbog toga što u ovom trenutku praktički imamo čak tri podjednake postave u timu od po 7 igrača – kaže Rizvanović.

Nakon pobjede protiv RK ,,Krivaje” iz Zavidovića u Zenici prošle srijede i u petak protiv RK ,,Vogošće” u gostima, u srijedu (27. avgusta) u Graskoj areni Zenica ,,Čelik” u 17 sati igra uzvratnu utakmicu sa RK ,,Vogošćom” . Utakmica se igra na jednoj trećini terena u Areni i ,,zatvorena” je za gledaoce . Da podsjetimo: ,,Čelik” je u prvoj utakmici prošle srijede pobijedio ,,Krivaju” 43:36, a u petak ,,Vogošću” – 33:31.

– Opet će dobiti šansu svi igrači ,,Čelika” koji svakodnevno treniraju. Spisak igrača je već ,,srezan” sa 32 na 24 igrača i to je taj optimalni sastav koga više nećemo ,,rezati”, ali vidjećemo ko će u kojoj utakmici dobiti šansu da bude među 16 najboljih – kaže Milanko Savčić, šef stručnog štaba ,,Čelika”.

Finalni odabir sastava za prvenstvo će se desiti već u Goraždu u subotu 30. avgusta, kada ,,Čelik” učestvuje na jakom turniru u tom gradu, na kome su učesnici još sarajevska ,,Bosna”, kragujevački ,,Radnički” i domaće ,,Goražde”.

– Još uvijek nismo riješili pitanje finasiranja kluba za novu sezonu. Igrački smo jači nego ikada do sada, jer za svaku poziciju u timu imamo najmanje po dva kvalitetna igrača i titula prvaka države nam je bliža nego ikada u 64- godišnjoj istoriji Kluba. Međutim, ako hitno ne riješimo pitanje finansiranja ,,osnovne djelatnosti” a to znači troškove održavanja utakmica kod kuće i na strani – sve što smo do sada uradili pada u vodu – izjavio je Pane Škrbić, predsjednik RK ,,Čelika”.

Podijelite članak