Portal 072info

RK Čelik Zenica: Neko zenički sport šalje u penziju

Nakon niza pokušaja da se riješi situacija oko RK “Čelik”-a dužni smo obavijestiti javnost, navijače, ljubitelje rukometa da ovaj Klub u 67. godini postojanja prestaje sa funkcionisanjem.

Jednostavno “neko” svjesno ili nesvjesno zenički sport šalje u penziju pa tako je i naš Čelik došao na red.

Predsjednik g. Sanel Hasanović je podnio ostavku još 11.08.2017.godine.Pomenuti je na čelu Kluba bio osam mjeseci te se fizički, psihički i finansijski potrošio bez adekvatne podrške Grada i sponzora. Pokrenuta je procedura za organizaciju Skupštine koja se do današnjeg dana nije realizovala. Predsjednik Skupštine g. Pane Škrbić je za sve osim za gašenje Kluba te je uzeo sebi za obavezu da učini sve što je potrebno za normalno funkcionisanje Kluba.

VREMENA VIŠE NEMA!

Prva liga Federacije Sjever počinje početkom oktobra a klubski račun je prazan i bez naznaka da će biti omogućeno finansiranje. Udruženi u seniorskom pogonu RK “Čelik” i ŠR “Čelik junior” su počeli sa pripremama 01. augustate podnijeli teret dosadašnjeg funkcionisanja ali ulaziti u takmičenje bez konkretnog plana je nemoguća misija. Iza nas je uspješna organizacija memorijalnog turnira “Zaim Kobilica”, dvije prijateljske utakmice i učešče na memorijalnom turniru “Namir Alispahić” u Bugojnu. Sve pomenute aktivnosti su volonterski realizovane. Sef stručnog štaba i svi igrači su bez ugovora i nez naknada. Kompletan Klub je postao volonterski a time i amaterski.

Više puta smo se oglasili vezano za situaciju, hvatali se za slamku nade da ćemo uspjeti riješiti minimalne zahtjeve ali funkcionisanje sporta ne može biti obaveza nekoliko sportskih radnika. Razumijemo da je NK “Čelik” prioritet sporta u Zenici ali to ne znači da sve ostalo treba ugasiti.

Teško je pisati ovakva saopćenja, uzdisati i slijegati ramenima a ništa ne možete učiniti.

Neka ovo bude poziv Gradonačelniku, Gradskom vijeću, ljubiteljima rukometa, privatnicima, roditeljima i svima koji  mogu nešto uraditi.

RK “ČELIK” JE NA PONUDI SVIM LJUDIMA DOBRE VOLJE. DOĐITE I PREUZMITE KLUB VRATA SU VAM ŠIROM OTVORENA!

Formirajte novi Upravni odbor, stručni štab, sve što treba da 25 igrača zeničkog korijena, naše djece koju smo gledali kako rastu i postaju dobri sportisti ne pošaljemo na ulicu? Možete li zamisliti da nakon 66 sezona nećete više gledati rukomet u Zenici?

 

RK “ČELIK” ZENICA

Podijelite članak