Portal 072info

RK VOGOŠĆA – RK ČELIK: Sjajna prijateljska utakmica u Vogošći (31:33)

Večeras je u okviru priprema za novu prvenstvenu rukometnu sezonu u Premijer ligi BiH u Vogošći odigrana sjajna prijateljska utakmica između RK “Vogošće” – RK “Čelik”. Ova utakmica je po svemu više ličila na pravu prvenstvenu nego na prijateljsku: bila je to snažna, oštra u granicama dozvoljenog, brza i dinamična, izvrsna rukometna predstava dva jaka protivnika.

Ekipa ,,Čelika” je vodila tokom čitave utakmice, a takom 60 minuta RK “Vogošća”  je izjednačila samo dva puta: u desetoj minuti igre bilo je 6:6 i u 57. minuti – 28:28. Krajnji rezultat je: 33:31 za RK “Čelik” (poluvrijeme 15:14 za ,,Čelik”).

Tokom utakmice novi strateg Zeničana, trener Milanko Savčić je isprobao svih 20 igrača koje je poveo u Vogošću. Jedino Boško Jolović, koji je danas operisao vilicu i Mirza Dervenčić, zbog bolova u ramenu, iako su bili u Vogošći nisu igrali a trener Savčić na njih itekako računa.

Najveću minutažu u ekipi  “Čelika” su imali: Davor Kadić, Aldin Begagić, Aldin Mehanović, Milan Ivančev, Edo Martić, Nermin Mujanović, Milan Duvnjak, Edvin Begović  i Eldar Mehić,  te golmani Jasmin Hadžihasić i Ajdin Tufekčić, dok je novajlija u timu –  bek Dino Zvekić imao manju minutažu zbog bolova u nogama. Zadovljavajuću minutažu su imali i desni bek Adnan Bevrnja i treći golman ekipe Jasmin Beganović.

Kod RK ,,Vogošće” uz odličnu igru cijelog tima – boji od ostalih su bili novajlije u timu Tarik Mežić i Purć, te golman Tatar.

–          Zadovoljan sam onim što su momci ,,Čelika” večeras uradili u dvorani u Vogošći. Još jutros smo imali izuzetno jak trening, a večeras igrali jaku utakmicu. Hvala RK “Vogošći” za odličnu partiju i nadam se našoj još boljoj igri ubuduće. Sa ovakvom igrom “Vogošća” zasigurno može računati na plasman u sami vrhu tabele, a mi ćemo svakako jurišati na  prvo mjesto na tabeli   – kaže trener “Čelika” Milanko Savčić.

Zadovoljan je i trener “Čelika” prof. Seldo Rizvanović zadužen za fizičku pripremu igrača. On kaže:

–          Svi naši igrači su sa lakoćom izdržali 60 minuta, odnosno onoliko koliko su bili na terenu, uz svu žestinu utakmice svih 60 minuta, što znači da smo ispravno dozirali njihovu fizičku spremnost. Palen tempo priprema nastvalja se i naredne semdice- kaže Rizvanović.

Na kraju valja istaći da je RK “Čelik” prije tri dana u prvoj prijateljskoj utakmici ove sezone u Gradskoj areni Zenica pobijedio RK ,,Krivaju” iz Zavidovića rezultatom  43:36.

Podijelite članak