RLK FIS Vitez slavio protiv RLK Južna Regija iz Bara

Jučer je u Vitezu na stadionu Rijeka odigrana utakmica 2.kola regionalne Balkan super lige između domaće ekipe Ragbi liga klub FIS Vitez i gostiju Ragbi liga kluba Južna regija iz Bara, Crna Gora.

Domaćin FIS Vitez je slavio rezultatom 34 :16, poluvrijeme, 16 :10. Utakmica je bila čvrsta, borbena, lijepa za gledanje. Gosti su poveli na početku i to je bilo jedino njihovo vodstvo do kraja.

Vitežani su preuzeli inicijativu i dominirali terenom cijelim tijekom utakmice. Do izražaja je došla uigranost domaće momčadi i iskustvo igranja međunarodnih utakmica, za razliku od gostiju iz Crne Gore kojima je ovo bio prvi nastup u BSL.
Borbenost i dobra igra obje momčadi na sparnom vremenu je bilo praćeno pljeskom i podrškom velikog broja gledatelja. Utakmicu je sudio Jovan Vujošević iz Beograda dok je delegat bio Dario Bevanda iz Viteza.

 

Trener Dado Vrebac je zadovoljan ekipom, zalaganjem svakoga pojedinca. Ovo je bila prilika da vidi pojedine igrače iz Crne Gore koji su porijeklom iz BiH, kojima se nudi mogućnost nastupa za reprezentaciju BiH na Euru ‘9 u kolovozu, 2018.

Gosti pored pokazane borbenosti i zalaganja, izrazili su zadovoljstvo i zahvalnost domaćinu na svemu što su doživjeli u dva dana boravka u Vitezu, tako da su pozvali FIS Vitez na prijateljski ogled u Crnu Goru čim prije.

Dragi gosti RLK FIS Vitez su bili članovi Udruge Betanija koji su na početku utakmice zajedno sa ekipama izašli na teren i bili podržani velikim aplauzom gledatelja.Ovu pobjedu Vitežani posvećuju članovima Udruge Betanija.
Ono što je dalo viditi na stadionu Rijeka je veliki broj gledatelja, posebno roditelja sa djecom koji su došli gledati ovaj ”grubi” sport koji igraju džentlmeni, a koji su na kraju gromoglasnim pljeskom pozdravili aktere meča.Utakmica je prenošena direktno u živom prijenosu.

Narednoga vikenda u Vitez stiže ekipa Leopardi iz Leskovca.