Portal 072info

Robert Prosinečki: Kvalitet Zmajeva je neupitan, trebaju novi vjetar u leđa

U užem krugu kandidata čija se imena ovih dana spominju u vezi sa selektorskom pozicijom u reprezentaciji BiH je i Robert Prosinečki, koji je već javno obznanio da je spreman razgovarati sa ljudima iz Nogometnog saveza BiH o ovom poslu.

U razgovoru za Klix.ba Prosinečki ističe da ga još niko iz NS BiH nije zvao.

“Zasad vam ništa novo ne mogu reći o tome. Jedino što znam jeste to da se u javnosti moje ime spominje u kontekstu jednog od kandidata za poziciju selektora BiH. Međutim, nikakvih kontakata između mene i Saveza još nije bilo”, rekao je.

Na upit je li možda već podrobnije analizirao našu grupu, te mogući kiks do kraja kvalifikacija, Prosinečki je kazao da je manje-više tu sve poznato.

“Sasvim je jasno da BiH praktično mora dobiti sve utakmice do kraja. Neće biti lako, ali isto tako, a to sam već ranije rekao, BiH ima kvalitet za to i može izboriti plasman na Euro. Sigurno je da će najteže biti protiv Belgije, koja je kvalitet dokazala i na proteklom SP-u i koja ima mlad i jak tim”, istakao je on.

Navodi da će bilo koji selektor koji dođe na klupu BiH imati istu ambiciju, da pobjeđuje.

“Kvalitet je neupitan. Potrebno je samo posložiti stvari, dati jedan novi vjetar u leđa i napraviti dobru atmosferu”, smatra.

Osvrnuo se i na preporuke bivšeg selektora BiH Miroslava Ćire Blaževića, koji je za Klix.ba rekao da je Prosinečki u ovom trenutku pravi čovjek za reprezentaciju BiH.

“Svaka Ćirina pohvala godi. Mi smo imali određenih nesuglasica dok sam bio igrač, ali je to vremenom prošlo. Danas smo dobri, nije baš da pijemo kafu svaki dan, ali lijepo se pozdravimo kad god se vidimo”, zaključio je.

Klix

Podijelite članak