Roberto Carlos ponovo izveo najbolji slobodni udarac ikad

Roberto Carlos ponovo izveo najbolji slobodni udarac ikad

Legendarni brazilski nogometaš Roberto Carlos na svom Instagram profilu pokazao je kako i dalje ima “top” u lijevoj nozi, zbog kojeg je bio prepoznatljiv tokom svoje igračke karijere. Carlos je na turniru održanom u Francuskoj 1997. godine, koji je služio kao uvertira za predstojeće Svjetsko prvenstvo, postigao jedan od najboljih golova iz slobodnih udaraca svih vremena.

Igrali su domaćin Francuska i tadašnji aktuelni svjetski prvaci Brazilci, a u 20. minuti utakmice, nakon prekršaja nad Romariom, na 35 metara udaljenosti od gola dosuđen je slobodan udarac za Karioke.

Carlos je namjestio loptu i nakon sudijskog zvižduka poslao “bombu” kojom je savladao čuvenog Fabiana Bartheza i s kojom je ušao u historiju.

https://www.instagram.com/p/B06jIkdge-X/

Naime, lopta je doslovno zaobišla živi zid Francuza, a potom se vratila na pravu putanju i završila u mreži iza nepomičnog Bartheza.

Dvadeset i dvije godine kasnije Carlos je uspio ponoviti isti pokret da lopta izgleda kao da ide daleko u gol-aut, a onda uslijed velikog efea završi iza leđa golmana.

Klix.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE