Robinzon s Vlašića: Pare nisu važne, vrijeme je važno

ramiz palos robinzon vlasic prtscr
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Ramiz Paloš, poznati “Robinzon s Vlašića” do sada je imao posjete iz 24 zemlje svijeta a prošle je godine snimao dokumentarac o svom životu za jednu južnokorejsku produkciju.

Robinzon s Vlašića u zimskoj idili uz vodopad Kozice prognozirao je tada i kakva će nam biti zima.

Naime, ovaj čovjek živi u skladu s prirodom i nepogrešivo prognozira kakva nas zima očekuje. Snimljena je neobična priča uz prelijepe prizore Robinzonova okruženja, u ljepotama prirode za koje čak ni mnogi Bosanci ne znaju…

“Da pitaš omladinu kakvog drveća kod nas ima, nemaju djeca pojma, ja kada sam išao u školu svaki list sam znao od kojeg je drveta, ima djece ne znaju ni šta je kukuruz i zbog toga danas i ne cijene prirodu“, smatra Ramiz, te dodaje: “Postoji neki interes oko tog prokletog novca, niko se danas i ne ženi, to je neko novo prirodno stanje…”

Ramiz vjeruje da je manji broj novorođene djece i zbog toga da se ona ne bi patila u katastrofi koja nam dolazi, a koja je sigurno uzrokovana i našom nebrigom o prirodi. Prognozu za zimu 2019/2020. dao je pokazujući na obližnje uzvisine: “Ova će zima biti šarolika, jer kad prvi snijeg padne po vrhu, drugi padne malo niže, a treći padne nisko, onda je zima blaža – nije jaka. Kad prvi snijeg padne odmah niz polje – onda je duga zima. A pošto je ove zime samo malo prvo poprašivao po vrhovima, a onda pao niz polje – zima će biti šarolika…neće biti jaka.”

ČITAJ JOŠ:  Dodik hoće Dejtonski, Čović Vašingtonski sporazum: Šta ako Bošnjaci zatraže vraćanje na RBiH?

Ove godine, pak, o Robinzonu je snimljen novi video koji možete pogledati OVDJE

GODISNJICA
MARKETING