“Robinzona” s Vlašića iznenadio medvjed veličine kao mali slon: Ovako je utekao zvijeri od 400 kg

“Robinzona” s Vlašića iznenadio medvjed veličine kao mali slon: Ovako je utekao zvijeri od 400 kg

Ramiz Paloš, zvani vlašićki Robinzon, napravio je najveći drveni staklenik u kojem je već posadio i prve biljke, ali je glavna tema njegovog intervjua bio medvjed težak skoro 400 kilograma koji mu je umalo došao glave.

Kako je i sam rekao, medvjed je bio veličine manjeg slona a tokom života je imao priliku da samo jednom sretne većeg od ovog.

“On se nakostriješio, puše, pravo ide na mene. Ja sam bio od njega na 15 metara. Odmah sam krenuo da vičem da stane, ali ne, on se zaletio na mene. Došao do mene na četiri metara ja zgrabim lišće bacim na njega, ali ništa on”, rekao je Ramiz.

Oko njega je bila samo trava i suho lišće, ništa gdje bi mogao da pobjegne i zaštiti se.

“Da sam imao barem nešto tu okolo, nego ništa, sve ravno. Samo trava i lišće. Ja sam onda pokušao da odem i trčim, ali je on nastavio za mnom. Ogroman je bio, kao manji slon. Video sam većeg oko 470 kilograma. Al ovaj nije bio mnogo manji, oko 400 kilograma”, dodao je.

Sreća, ubrzo sam stigao do automobila i uzeo sjekiru, kad je video, odmah je pobjegao, baš brzo.

“Bilo mi je interesantno, nisam imao nikakvu reakciju, nije me bilo strah. Nevjerovatno. Kad vidiš zmiju, pa imaš neku, a ja kad sam medvjeda video, ništa nisam osjećao”, objasnio je Ramiz.

Kako je rekao u video-intervjuu, ovakav susret je bio veoma iznenađujući i neočekivan, ali se na svu sreću dobro završio.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica