Portal 072info

Rođene su slijepe, a onda su operisane: Ovo je njihova reakcija kad su prvi put ugledale svijet

Dvije sestre iz Indije, Sonia i Anita, bile su slijepe od rođenja. Živjele su u siromašnoj obitelji koja im nije mogla priuštiti operaciju, unatoč činjenici da je riječ o jednostavnom, 15-minutnom, operativnom zahvatu koji košta 300 dolara.

U zemlji kao što je Indija, kao i u mnogim drugim zemljama u razvoju, ljudi s invaliditetom rođeni u siromašnim obiteljima česta su meta zlostavljača, posebno žene.

U želji da ovim djevojčicama pomogne da izbjegnu takvu sudbinu, neprofitna organizacija 20/20/20, koja pomaže milijunima slijepih diljem svijeta da ponovno vide, omogućila im je operaciju, a Blue Chalk Media njihovu je priču pretočila u kratak film, piše “Index“.

“Anita i Sonia su među 20 milijuna slijepe djece i odraslih kojima bi ovaj jednostavni operativni zahvat vratio vid, no unatoč tome što operacija nije skupa, siromašne obitelji si to ne mogu priuštiti.

Ovim kratkim filmom želimo ukazati na taj problem, u sklopu naše misije koja će ovim ljudima omogućiti da vide. Želimo inspirirati društvo da se brine za druge, da ulaže u bolju budućnost”, poručuju iz organizacije 20/20/20.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box