r 13
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport
NER FIT

Fudbaleri Veleža ostvarili su veliki uspjeh izbacivši slavni AEK u 2. pretkolu Konferencijske lige, nakon uzvratne utakmice u Atini.

FIXGEHALT

Nakon pobjede na Grbavici (2:1), “Rođeni” su otputovali u Atinu braniti stečenu prednost. Poraženi su s 1:0 što je ih je odvelo u produžetke, pa penale, gdje su jače živce imali bh. fudbaleri i slavili s 3:2.

Utakmica nije kako treba ni završila, a čestitke na adresu Rođenih počele su stizati sa svih strana. Javljali su se legende bh. fudbala, među kojima je prednjačio Mostarac i bivši kapiten Zmajeva Sergej Barbarez koji je sinoć dernečio s prijateljima do duboko u noć i proslavljao uspjeh Veleža. 

Popularnom Barbi s čestitkama su se pridružili Edin Džeko, Vahid Halilhoddžić, Amel Tuka…, čak i Johan Satler, te mnogi drugi bh. sportisti, klubovi, javne ličnosti.., a nakon utakmice čestitao im je i trener AEK-a, srbijanski stručnjak Vladan Milojević.

LIDER

Ipak, čestitka još nije stigla iz redova gradskog rivala Veleža, Zrinjskog.

Ukoliko se nešto ne promjeni u narednom periodu, bit će to, mora se reći, nesportski potez Plemića, jer bez obzira na ogromno rivalstvo koje postoji između ova dva kluba, i koje često ima snažnu i nacionalnu i političku podlogu, red je bio da se barem sportski čestita jer se ipak radi o Zrinjskom – višestrukom prvaku BiH koji je i sam mnogo puta predstavljao našu zemlju na evropskoj sceni.