Rođeno jare s osam nogu (VIDEO)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Na Filipinima je rođena “pauk” koza sa osam nogu.

Jare, koje su njeni začuđeni vlasnici nazvali Maja, rođeno je drugo u leglu od dvoje izjavili su lokalni farmeri u provinciji Bohol.

Izgledalo je normalno osim četiri dodatna uda koja mu vise sa grudi. Osim Majinih deformisanih dijelova tijela, vlasnica Mera Boko rekla je da je jare zdravo i da nije imalo druge očigledne bolesti.

Na snimku od ponedjeljka, 27. marta, vidi se Maja u svom ograđenom prostoru. Njeni vlasnici su rekli da je jaka i zdrava i da je nisu vodili kod veterinara.

“Maja voli da se igra sa svojim bratom i sestrom i drugim životinjama. Ostaju kod majke i pustimo ih da trče po polju. Maja je jaka. Zdrava je i nismo je vodili veterinaru. Mislim da će biti dobro”, kaže vlasnica.

Mera je dodala da će Maju držati kao kućnog ljubimca i pustiti majku kozu, kao i braću i sestre da ostanu na farmi.

“Maja je naša amajlija. Ovo je prvi put da vidimo stvorenje poput nje, tako da vjerujem da je veoma posebna i jedinstvena”, dodala je Mera.

Vjeruje se da Maja ima stanje koje se zove dipigus. To je težak urođeni deformitet gdje se osovina tijela račva lijevo i desno duž trupa sa dupliranim zadnjim krajem (karlica i noge).

Kako izgleda ovo neobično jare ali i kako uživa na farmi sa ostalim životinjama, pogledajte u videu na početku teksta.

Telegraf