Roditelji blizanaca, ovo je samo za vas: Savjeti zlata vrijedni

Imati jednu bebu je zahtjevan zadatak, ali imati dvije ili više istovremeno iz temelja mijenja život. To mogu razumjeti samo roditelji blizanaca.

Kako bi im svima olakšao život, jedan tata je na popularnoj stranici Reddit pitao za savjete ili proizvode koji olakšavaju život s blizancima.

Kako napraviti dvije zagrijane flašice za manje od minute

Za početak, otkrio je da on i supruga koriste česmu za vodu kojom mogu odrediti željenu temperaturu, kao i mjerne posudice za prah za adaptirano mlijeko.

Tako oni mogu “doslovno napraviti dvije zagrijane boce za manje od minute”. Između ostalog, tražio je savjete o pranju bočica jer je napomenuo kako oni “peru bočice na ruke najmanje 16 do 20 puta dnevno”. Nisu trebali dugo čekati da im drugi korisnici Reddita priskoče u pomoć, piše Cafemom.

“Znajte kako ćete podijeliti posao. Djeca se kupaju svake večeri, ali mi se izmjenjujemo”, savjetovao je jedan od njih.

Nadalje, ako možete pronaći dječju opremu koja “raste” s djetetom, kupite je. Autosjedalice koje prate dječji rast, krevetići koji se mogu produžiti, hranilice koje postaju visoki dječji stolci… Takva oprema većinom zahtijeva veći finansijski izdatak odjednom, ali roditelji tvrde da je dugoročno isplativija.

“Izmjenjujete se tokom noćnih hranjenja”, savjetovao je jedan tata koji ističe kako je to način da se više naspavate. U suprotnome, ako oboje svaki put ustajete kako biste nahranili oboje djece, bit ćete podjednako nenaspavani iz dana u dan.

Stres od (pre)čestog pranja odjeće

“Ne gnjavite se slaganjem dječje odjeće. Također, ne trudite se kupovati slatke odjevne predmete osim za posebne prilike”, istaknula je jedna mama.

“Nabavite puno odjeće kako biste izbjegli stres oko (pre)čestog pranja. Pogotovo nakon što krenu samostalno jesti. Trebam oko tri outfita po djetetu dnevno i, vjerujte mi, nećete imati dovoljno vremena oprati, osušiti i složiti sve to”, dodala je druga.

Prethodni članakFlyBosnia izdala uputstva za putnike: Kako će izgledati putovanja avionom
Sljedeći članakNapokon: Određeni termini završnice Lige prvaka